SKUPŠTINA FK BOSNA KALESIJA : Potvrđeno imenovanje Mehmedalije Imširovića za predsjednika kluba

Skupstina FK BosnaČlanovi Skupštine FK Bosna prihvatili su Izvještaj o radu Upravnog odbora i Finansijski izvještaj za prošlu godinu, a prihvaćena je i Odluka o imenovanju Mehmedalije Imširovića za predsjednika Upravnog odbora. Usvojen je i Finansijski plan za ovu godinu i Odluka o potvrđivanju mandata novim članovima UO.  Dopunjen je i Upravni odbor FK „Bosna“ u koji su ušli još i Ahmo Pašalić i Emir Huremović. Prilikom razmatranja Izvještaja o radu za 2012. godinu, istaknuta je posebna zahvalnost članovima Upravnog odbora  i općini Kalesija koji su dali veliki doprinos na izgradnji svlačionica i pratećih sadržaja, čime je dugoročno riješeno pitanje „krova nad glavom“ kalesijskog drugoligaša.

Pored radova na izgradnji objekta i uređenju Gradskog stadiona u Kalesiji, Uprava kluba je u kontinuirano radila na obezbijeđenju potrebnih uslova za trening i takmičenje. Prihodi Bosne u prošloj godini, prema prikazanom finansijskom izvještaju, iznosili su 70.142,45 KM, od čega je utrošeno 69.491,70 KM, dok preostalih 650,75 KM predstavlja višak prihoda nad rashodima. Dakako, značajan dio sredstava obezbijeđen je iz budžeta općine Kalesija i MZ-e Kalesija Centar, dok se preostala sredstva odnose na izdvajanja članova Uprave kluba i donacije kalesijskih preduzeća i prijatelja Bosne.

Na sjednici Skupštine kluba, prezentirane je i Odluka UO o imenovanju Ibre Mahmutovića, za šefa stručnog štaba. Juniorsku selekciju trenirat će Adem Požegić, Suad Tabalović i Vahidin Hadžić će raditi sa kadetima i pionirima, dok je  rad sa najmlađom selekcijom povjeren Sulejmanu Sinanoviću.

Za doprinos u razvoju i unapređenju Fudbalskog kluba Bosna Kalesija u 2012 godini Skupština FK Bosna Kalesija je, na prijedlog Upravnog odbora, donijela i Odluku o dodjeli priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima:

Priznanja će na svečanoj sjednici Skupštine kluba dobiti:  Općinski načelnik Rasim Omerović, Sead Osmančević, Fadil Ušćuplić, Nusret dr. Sinanović, Fahrudin Huremović, Abdulah Hadžić, Nihad Hamzić, Ibro Huremović, MZ Kalesija  Centar, MZ Kalesija Gornja, MZ Prnjavor,    Fetah Hujdur, Said Hamzić, Hasan Džaferović, ZUX 4 doo Kalesija,  Lafat komerc Kalesija, Mačak kompany Kalesija, Bisochophen(Plastikal)  Kalesija, Izazov doo Kalesija, Mirsad Zulić, Nevres Hasanović i reprezentativac BiH Miralem Pjanić. Nagrađeni su i članovi Upravnog odbora FK Bosna Kalesija: Hazim Jusufović, Muhamed  dr. Osmanović,  Zuhdija Karić, Sejfo Softić, Mehmed Mustafić, Alen Alić, Mumin Turić, Mehmedalija Imširović,  Adem Fejzić, Galib Softić,  Emir Huremović, Ahmo Pašalić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: