Skup Seada Džafića i Nezavisne liste u Gornjim Vukovijama još jednom pokazao snagu i želju za promjene

Predizborni skup nezavisnog kandidata za načelnika Kalesije Seada Džafića i istoimene Nezavisne liste održan je na prepunom sportskom poligonu kod škole u Gornjim Vukovijama (utorak 27. septembra 2016. godine). Nakon predstavljanja kandidata za OV Kalesija prisutnima se obratio Sead Džafić.

2

Prekidan burnim aplauzima i skandiranjem govorio je o svojim motivima za ovu kandidaturu, o svojim planovima kako prevazići sve teškoće koje su itekako prisutne u Kalesiji a koje su rezultat lošeg upravljanja općinom, o projektima zapošljavanja i spremnosti da sam investira u nove projekte i privuče investicije svih onih koji žele ulagati u Kalesiju. Posebno je naglasio da želi urediti stanje i uvesti svjetske standarde u općinskoj administraciji kako bismo dobili općinsku upravu po uzoru na općine u Austriji, Švicarskoj i Njemačkoj.

U ime mještana skupu se obratio mladi i perspektivni mašinski inžinjer Jasmin Tupajić, koji je naveo da kao predstavnik mlade generacije ima puno toga lošeg reći o vlastima u Kalesiji, o kalesijskoj političkoj sceni u cjelini i pojedinim kandidatima za načelnika Kalesije. Rekao je da jedino Sead Džafić  od svih predloženih kandidata za ančelnika ima kapacitet da pokrene stvari u Kalesiji nabolje, i pozvao prisutne da daju svoj glas Sead

Od kandidata sa Nezavisne liste za OV Kalesija skupu su se obratili Hamzalija Hamidović, Enes Hasanović i Mensur Hukić.

Hamzalija Hamidović je pozvao svoje komšije da glasaju i podrže i Nezavisnu listu i Seada Džafića kao kandidata za načelnika, rekavši da je to daleko najbolje rješenje za našu općinu.

Istaknuti patriota i sportski radnik Enes Hasanović, kandidat sa Nezavisne liste za OV Kalesija, pozvao je prisutne da glasaju za Seada Džafića i Nezavisnu listu, jer jedino oni mogu donijeti bolje Kalesiji. U svom obraćanju pohvalio je djecu Vukovija sa kojima je učestvovao na mnogim takmičenjima.

Mensur Hukić, direktor svjetski poznate firme Unis Tok doo Kalesija, govorio je o programskim ciljevima načelničkog kandidata  i Nezavisne liste Sead Džafić i mnogim uporednim prednosti programa ove liste u odnosu na druge. Posebno je naglasio da jedino Sead Džafić kao načelnik ima odgovore na sve probleme sa kojima se naša općina susreće i pozvao prisutne da mu daju podršku na predstojećim izborima.

Profesor Fadil Alić, nosilac Nezavisne liste za OV Kalesija, istakao je da poslije svega rečenog može samo konstatovati da Sead Džafić kao kandidat za načelnika i ova lista za općinsko vijeće uz Božju pomoć sigurno pobjeđuju.

Na kraju skupa prisutnima zatim prikazan promotivni film o Seadu Džafiću i njegovim programskim ciljevima, ujedno i ciljevima Nezavisne liste.

 

 

Služba za informisanje Nezavisne liste Sead Džafić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: