SJEDNICA SKUPŠTINE TK U ČETVRTAK !

Skupstina TK - novi sazivSjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj će se raspravljati o budžetu, bit će održana u četvrtak. Ova informacija stigla je nakon okončanja Kolegija Skupštine, gdje je prvobitno bio odbijen zahtjev Vlade za održavanjem hitne sjednice Skupštine TK. Kao odgovor na ovakvu odluku, predsjednik Kluba SDP-a predao je predsjedniku Skupštine zahtjev sa potpisima trinaest poslanika koji traže sazivanje hitne sjednice, na kojoj bi se raspravljalo o Budžetu.

Ukoliko nova parlamentarna većina i dalje bude bojkotirala usvajanje Budžeta, predsjednik Skupštine Slađan Ilić kaže da postoje procedure koje će pokrenuti, ali ih nije htio prejudicirati.
Predsjednik Kluba poslanika SDP-a Dževad Hadžić, kaže kako je još moguće naći rješenje, tako da nijedna strana ne bude oštećena. Ni on nije htio spekulirati šta bi se moglo desiti ukoliko Budžet ne bude usvojen.
Jasno je da je kanton u blokadi i da Budžet ne treba dati u ruke onoga ko nema faktičku odgovornost, kaže predsjednik Kluba poslanika Stranke za BiH, Besim Imamović. Smatra da Tuzlanski kanton treba novu priču, poručujući da će se nova parlamentarna većina sigurno pojaviti na narednoj sjednici Skupštine.

 

(RTVTK)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: