SINDIKAT ODBIO I POSLJEDNJI PRIJEDLOG VLADE TK-a

Predstavnici sindikata danas su odbili i posljednji prijedlog Vlade Tuzlanskog kantona, u kojem je ponuđeno smanjenje plaća svim proračunskim korisnicima za 5, umjesto predloženih 6,5 posto, i topli obrok koji bi od septembra  iznosio 8 maraka, umjesto trenutnih i prvobitno predloženih 7 maraka.
Također, prijedlog je bio i da se u skladu sa stanjem u Budžetu i dinamikom prihoda o jubilarnim nagradama i regresu razgovara u

junu.

“Na ovaj način, insistirajući na svom početnom prijedlogu, ne pristajući ni na kakve kompromise, sindikati su pokazali krajnu bezobzirnost za aktuelno stanje u Budžetu Tuzlanskog kantona, ne prihvativši da solidarno sa svim ostalim korisnicima Budžeta snose teret evidentne ekonomske krize”, saopćeno je iz Vlade Tuzlanskoga kantona nakon sastanka.
Štrajk u većini osnovnih i srednjih škola nastavlja se, pa je neizvjesno kada će ponovo početi nastava, a najveću štetu snose učenici i roditelji.

“Ipak, ohrabruje činjenica da su određene škole na području Kantona danas najavile da istupaju iz štrajka i da će već sutra nastaviti s nastavom. Vlada Tuzlanskog kantona ovim putem želi još jednom pozvati nastavnike i profesore, i ostalo osoblje u osnovnim i srednjim školama, da prekinu štrajk i počnu s nastavom”, priopćeno je iz Vlade Tuzlanskoga kantona.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: