Šest osoba iz Lukavca i Tuzle uhapšeno zbog serije teških krađa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u akciji izvedenoj na području Lukavca i Tuzle jutros su uhapsili šest osoba koje se sumnjiče za veliki broj teških krađa počinjenih unazad godinu dana.

Akcija je izvedena po nalogu Kantonalnog suda u Tuzli, a policija je izvršila pretrese na dvadesetak lokacija u ove dvije općine.

Po riječima glasnogovornika MUP-a TK Izudina Šarića, spomenuta grupa kriminalaca počinila je više od 50 teških krađa, najčešće provaljujući u stanove i privatne stambene objekte u Tuzli i Lukavcu.

– Prilikom pretresa objekata i vozila koje su koristili, službenici policije pronašli su izvjesnu količinu tehničke robe, mobitela, zlatnog i srebrenog nakita, te drugih vrijednih predmeta za koje se osnovano sumnja da potiču iz ovih krađa. Jednu osobu smo ranije priveli i pritvorena je na mjesec dana, a jutros je privedeno još šest osoba iz ove kriminalne grupe – izjavio je Šarić.

Nakon što bude završena kriminalistička obrada, uhapšene osobe bit će predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, rečeno je Feni u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: