SERVISNE INFORMACIJE ZA 20.06.2013

kalesija 019Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano i toplo vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 22 stepena celzija, relativna vlažnost vazduha 95 %, atmosferski pritisak 986 hektopaskala. Prema porgnozama do kraja dana će se zadržati sunčano i toplo vrijeme, u poslijepodevenim satima malo do umjereno oblačno vrijeme. Maksimalna dnevna temperatura do  35 stepeni celzija.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 20.06.2013

Nepovoljne biometeorološke prilike kao posljedica velike vrućine i sparine bi kod osjetljivih ljudi mogle uzrokovati slabost i malaksalost, a kod nekih i osjećaj iscrpljenosti. Zbog toga je potrebno izbjegavati duži boravak na otvorenom za vrijeme najveće vrućine te uzimati mnogo tečnosti

Iz Policijske stanice Kalesija informacija da se u protekla 24 sata dogodilo jedno krivično djelo, krađa u Memićima. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Donjim Raincima u kojoj su učestvovala dva vozila. U ovoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta.

Iz Komunalnog preduzeća Komunalac Kalesija informacija da će se odvoz smeća danas vršiti iz naseljenih mjesta Sarači, Jahići, Zahirovići, Pjanići i Hadžići u Gornjim Raincima. Također, planom odvoza otpada, danas će radnici kalesijskog Komunalca vršiti odvoz otpada iz Donjeg Hrasna, Babine Luke, Kikača, Spreča, Babajića i Hidana.

 

STANJE NA PUTEVIMA

Prema informacijama iz BIHAMK-a,  na većini putnih pravaca u BIH jutros se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Izuzetak su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Zbog visokih dnevnih temperatura vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Na graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.