SERVISNE INFORMACIJE ZA ZA ČETVRTAK 25.07.2013. GODINE

kalesija 02Prema informacijama iz Policijske stanice Kalesija u protekla 24 sata na području kalesijske općine nije bilo krivičnih djela niti saobraćajnih nezgoda. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u naselju Bulatovci, a u pitanju je drsko ponašanje. Također, službenici Policijske stanice radili su po tri prijave, koje su evidentirane pod ostalim događajima.

Iz KP “Komunalac” Kalesija informacija da će radnici  ovog preduzeća odvoz smeća danas vršiti u Kalesija Centaru, ulica prema Domu zdravlja i Novo Naselje,  kao i u Gornjim Vukovijama, naseljena mjesta Hadžići,Pista,Džafići.

 

 VRIJEME: Jutros je u Kalesiji i okonim mjestima sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 17 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 98 %, a atmosferski pritisak 986 hektopaskala. Prema prognozama danas se očekuje sunčano i toplo vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Maksimalna dnevna temperatura do 32 stepena celzija.

 

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 25.07.2013. GODINE

Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do nešto izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od težih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom.

Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

STANJE NA PUTEVIMA

Prema informacijama iz BIHAMK-a, uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila  je umjerenog inteziteta ovoga jutra. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje  postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.S obzirom na to da se i danas očekuje toplo vrijeme, vozače savjetujemo da duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večenjim satima, a ukoliko ipak putuju u toku dana, da prave češće pauze.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: