SERVISNE INFORMACIJE ZA 19. AVGUST

Prema podacima iz Policijske stanice Kalesija, u protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo počinjenih krivičnih djela a nije narušavan ni javni red i mir. Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Gornjim Petrovicama u kojoj su učestovala dva vozila. Nije bilo povrijeđenih osoba a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Kalesijski vatrogasci bilježe povećan broj intervencija posljednjih dana i to uglavnom zbog nemara stanovništva. Proteklog vikenda gasili su četiri požara: u Gornjim Raincima, Jelovom Brdu, Donjim Raincima i u centru Kalesije. Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Kalesija upozoravaju stanovništvo da je i dalje na snazi Odluka o zabrani loženja vatre na otvorenom. Svaka osoba koja ne bude poštovala ovu Odluku bit će kažnjena zbog izazivanja požara i opće opasnosti.

Iz kalesijskog Komunalca saznajemo da će Posada I danas smeće odvoziti u Dubnici Donjoj, te MZ Miljanovci: zaseoci Hamzići, Sinanovići, Pezići i Jahići. Posada II bit će u MZ Tojšići: zaseoci Ibralići, Novo Naselje, Bara, Centar, Gornji Tojšići sve do Hidana (raskršća). Više informacija možete naći na web stranici www.komunalac-kalesija.tk

Vrijeme:

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 19 stepeni Celzijusa, vlaga 70 procenata, pritisak 986 hektopaskala, bez vjetra. Prema prognozama, tokom dana se očekuje sunčano i sparno vrijeme uz malu oblačnost. Maximalna dnevna temperatura oko 35 stepeni Celzijusa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.