SERVISNE INFORMACIJE ZA 18.07.2013.GOD.

Kalesija - 6Prema informacijama iz Policijske stanice Kalesija u protekla 24 sata na području kalesijske općine nije bilo krivičnih djela, a zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira. U  pitanju je prosjačenje, drsko ponašanje i napad na drugo lice. Nije bilo saobraćajnih nezgoda, a službenici policije zaprimili su i tri prijave iz oblasti ostalih događaja.

Iz Komunalnog preduzeća Komunalac Kalesija informacija da se odvoz smeća danas vrši u naseljenim mjestima Donja Dubnica, MZ Miljanovci, naselja: Hamzići, Sinanovići, Pezići i Jahići,  zatim u MZ Tojšići, naselja Ibralići, Novo Naselje, Bara, Centar i Gornji Tojšići do rasksrnice u Hidanima. 

VRIJEME: jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 16 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 98 %, a atmosferski pritisak 991 hektopaskal. Prema prognozama sunčano vrijeme, uz umjerenu oblčanost zadržat će se do kraja dana. Maksimalna dnevna temperatura do 29 stepeni celzija.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 18.07.2013.

Biometeorološke prilike su povoljne, pri tome će ugodnije biti tokom prijepodneva.

Vrijednosti UV indeksa i dalje će biti visoke, shodno tome trebalo bi se povesti računa o prikladnoj zaštiti. Hroničnim bolesnicima i meteoropatama preporučuje se da umanje aktivnosti u drugom dijelu dana.

 

STANJE NA PUTEVIMA:

Prema informacijama iz BIHAMK-a  na putevima u našoj zemlji jutros se saobraća nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnom prijelazu Doljani pojačan je promet vozila u oba smjera, gdje se čeka oko sat vremena. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.