SERVISNE INFORMACIJE ZA 14. AVGUST

U izvještaju iz Policijske stanice Kalesija se navodi da je u protekla 24 sata u jednom slučaju narušen javni red i mir u Kalesiji. Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Gornjim Raincima, u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, prilikom slijetanja sa ceste, pričinjena je i veća materijalna šteta na vozilu. Iz KP Komunalac DD Kalesija informacija da će radnici ovog preduzeća odvoz smeća danas vršiti u sljedećim naseljenim mjestima: Gornja Kalesija, Kadrići, Paljevine, Carska Bašta, Olanovica, Donji Rainci i Zates.

 

Vrijeme: Jutro u Kalesiji i okolini je umjereno oblačno sa sunčanim intervalima. Temperatura u 8 sati iznosila je 18 stepeni celzija, relativna vlažnost zraka 93 procenta, atmosferski pritisak 989 hektopaskala. Tokom dana očekuje se promjenivo oblačno vrijeme uz mogućnost pljuskova praćenih grmlavinom. Maksimalna dnevna temperatura do 29 stepeni celzija.

 

STANJE NA PUTEVIMA

Prema prikupljenim informacijama, ovoga jutra nema dužih zastoja na većini putnih pravaca u BiH.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislavgrad (u blizini Varvare). Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (na dužini od 3 km).

Na graničnim prelazima zadržavanja ovoga jutra nisu duža  od 15 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: