SERVISNE INFORMACIJE ZA 12. AVGUST

Na području Policijske stanice Kalesija, tokom vikenda, počinjena su četiri krivična djela i to teške krađe u Gornjim i Donjim Raincima, Zelini kao i nanošenje teških tjelesnih povreda učestvovanjem u tuči u Kalesiji. Prijavljena su tri narušavanja javnog reda i mira, pucanjem iz vatrenog oružja u Memićima, tučom u Kalesiji i drskim ponašanjem u alkoholisanom stanju u Donjim Raincima. Dogodile su se i tri saobraćajne nezgode u Saračima, Kalesiji i Zelini kojom prilikom je pričinjena manja materijalna šteta na vozilima a jedno lice je zadobilo tjelesne povrede. Iz KP Komunalac DD Kalesija informacija da će radnici ovog preduzeća odvoz smeća danas vršiti u sljedećim naseljenim mjestima: Bulatovci, Memići, Šahbazi, zatim Gornji Rainci, Mešići, Pilavdžići, Gutići, Međaš, Dolina i Mujdani.

 

Vrijeme: U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 16 stepeni celzija, relativna vlažnost zraka 98 procenata, atmosferski pritisak 988 hektopaskala. Prema prognozama, danas će preovladavati sunčano vrijeme. Maksimalna dnevna temperatura do 30 stepeni clezija.

 

STANJE NA PUTEVIMA

Povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislavgrad (u blizini Varvare). Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila ne mogu proći ovom dionicom.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (na dužini od 3 km).

Na  GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se do 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: