SENAD HUSIĆ PRELAZI U IZRAELSKI AŠDOD

Mladi reprezentativac BiH, Senad Husić najvjerovatnije će od naredne sezone dres  Zvijezde iz Gradačca zamijeniti dresom izraelskog prvoligaša Ašdod (Ashdod). Husić bi, kako Radio Feral saznaje,  već sutra trebao sa sarajevskog Aerodroma odletjeti za Tel Aviv, a tokom dana se očekuje da  stavi potpis na ugovor sa novim klubom.

Saznajemo da je najveći dio formalnosti oko prelaska Husića iz  gradačačke Zvijezde u Ašdod  već završen, a ostalo je još da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja, kojeg izraelski klub treba uplatiti na račun premijerligaša iz Gradačca.

Senad Husić, koji igra na poziciji lijevog bočnog,  igračku karijeru je započeo u kalesijkoj Bosni.  Nakon odličnih  partija u dresu kalesijskog drugoligaša,  posebno u sezoni 2008/2009 kada je kao najbolji strijelac kluba postigao 27 prvenstvenih pogodaka u Drugoj ligi FBiH “Sjever”, Husić  2009. godine prelazi u Zvijezdu iz Gradačca.

Zapaženim premijerligaškim nastupima za gradačački klub Husić je skrenuo pažnju selektora Vlade Jagodića koji ga  od prošle godine redovno poziva  na okupljanje mlade reprezentacije BiH.

Pored Zvijezde iz Gradačca dio kolača od transfera Husića u Izrael trebao bi pripasti i kalesijskoj Bosni, što bi dobrim dijelom pomoglo ovom klubu, koji je ovih dana započeo gradnju svlačionica na sjevernom dijelu Gradskog stadiona u Kalesiji.

 

M.Zulić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: