Sena Musić (SDA) i Esad Čanić (SBiH) kandidati za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija

Općinsko vijeće Kalesija bi na 25.redovnoj sjednici zakazanoj za posljednji dan ovog mjeseca trebalo izabrati prvog čovjeka zakonodavne vlasti u Kalesiji.

Za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija predložena su dva kandidata: Sena Musić (SDA) i Esad Čanić (S BiH). Tri vijećnika SDA (Mujo Mukić, Mujo Mešanović i Nihad Hamzić) su predložila stranačku kolegicu Senu Musić, dok je Esad Čanić predložen od strane svoje stranke (SBiH)  i Kluba samostalnih vijećnika, kojeg čine Asim Mehmedović i Sead Selimović.

Izjašnjavanje po kandidatima će se vršiti po vremenu prispjeća prijedloga.  U ovom slučaju vijećnici će se prvo izjašnjaviti o Seni Musić (SDA), kao kandidatu za predsjedavajućeg vijeća. Ukoliko ona ne dobije dovoljan broj glasova, vijećnici će se izjašnjavati o Esadu Čaniću kao drugom kandidatu za predsjedavajućeg vijeća.

Ako nijedan od predložena dva kandidata ne dobije podršku većine od ukupnog broja vijećnika, ponavlja se cijeli izborni postupak sa novim kandidatima sve do izbora predsjedavajućeg na narednoj redovnoj ili vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija.

Podsjećamo, bivši predsjedavajući vijeća Nedžad Džafić je prije dva mjeseca na prijevremenim izborima izabran za načelnika općine Kalesija.

 

(Radio Feral)

One thought on “Sena Musić (SDA) i Esad Čanić (SBiH) kandidati za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: