Šehidski nogometni kup općine Kalesija: Pobjeda “Bosne” i “Memića”, prekid u Gornjim Raincima

Minule srijede odigrano je nepotpuno prvo kolo Šehidskog kupa općine Kalesija za 2011/12 godinu. Kažemo nepotpuno, jer su od četiri uutakmice odigrane samo dvije. U Memićima je domaćin sa ubjedljivih 5:2 pobijedio FK “Spreča” iz Donjih Rainaca.  Domaćini su već nakon prvog poluvremena vodili sa visokih 4:0, da bi gosti u nastavku uspjeli ublažiti poraz.  Strijelci za FK”Memići” bili su Elvis Ibrišević, Asmir Alić, Muminović Amir, Šemso Pandur i Mirnes Mehmedović. Za goste pogotke su postigli Nihad Mehmedović i Nedžad Mujaković. Utakmica je protekla u fer i korektnoj atmosferi. Prije početka utakmice, koju je odlično sudio Nesib Karić, proučena je Fatiha za kalesijske šehide. Ekipa Memića je pokazala da ima odlične igrače i da će se boriti za prvo mjesto u Trećoj kantonalnoj ligi – Istok.

 

U drugoj utakmici, koja je igrana u Miljanovcima Bosna je pobijedila Bijeljevac 5: 3.  Na iznenađenje mnogih, domaći igrači koje s klupe vodi Kadro Aljukić su nakon prvog poluvremena vodili 3:1, ali su u drugom posustali što su spremniji igrači Bosne iskoristili i preokrenuli rezultat, pobijedivši 5:3.  Strijelci za Bosnu su bili Suljić (2), Zulić, Omerović i Džanić. Za Bijeljevac je dva gola dao Mido Imšić, a jedan je postigao Elvis Alimanović.

 

Utakmica u Donjim Vukovijama između “Mladosti 78” i “Krušika” nije odigrana  jer na utakmicu nije došla ekipa FK “Krušik”.

 

Crna mrlju na prvo kolo Šehidskog kupa stavila je utakmica u Gornjim Raincima između domaće ekipe i “Sloge” iz Tojšića. Naime, u 15. minuti došlo je do prekida utakmice zbog napada domaćih igrača na suca Adela Muminovića. Napali su ga zbog toga što do tada, po riječima domaćih, nije svirao tri penala za njih. Zanimljivo je da je na ovoj utakmici pomoćni sudac bio Damir Džafić, a delegate je bio Mevludin Hukić. Obojica su članovi Uprave FK “Gornji Rainci”.

 

Na sastanku Sekcije sudija i delegate, kojem je prisustvovao i Muhamed Avdić, predsjednik Nogometnog saveza općine Kalesija, traženo je da se zaštite službena lica koja na utakmicama Šehidskog kupa besplatno obavljaju dužnost, te da se najrigoroznije kazne svi, bilo da je riječ o pojedincima ili ekipama, koji nanose štetu Šehidskom kupu.

 

(Kalesijske novine)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: