Šefik Muminović ponovo krenuo pješke iz Živinica prema Sarajevu

Demobilisani borac Šefik Muminović jutros u 9 sati krenuo je pješke iz Živinica prema Sarajevu, gdje će štrajkovati glađu do petka u 12 sati, kada će, kako kaže, javno oduzeti život ako ne riješe njegovo egzistencijalno stanje.

Razlog njegovog ponovnog odlaska je raskid ugovora pošto je vlasnik firme „Šipad“ Esad Ćesko odjavio Muminovića i Džemaila Zahirovića.

– Idem pješke ponovo u Sarajevo pred jednu od vlada. Nemam para da platim autobus, ako mi neko ponudi prijevoz prihvatit ću. Od nadležnih tražit ću da mi pomognu i riješe moju egzistenciju. Do petka ću štrajkovati glađu i ako mi ne riješe pitanje egzistencije ja ću izvršiti samoubistvo. Ova nepravda sve borce ubija – kazao je Šefik.

Podsjećamo, Muminović se 13. aprila, zajedno sa Džemailom Zahirovićem, također demobilisanim borcem zaputio pješke u Sarajevo s ciljem da ostvare svoja prava ili da se javno spale ispred institucija BiH ako se ne ispune njihovi uslovi.

Njih dvojica zbog nebrige države nisu ostvarili nikakva prava s obzirom na to da su teško oboljeli od PTSP-a. Prije Sarajeva oduzet im je benzin kojim su se namjeravali spaliti, a ispred zgrade Predsjedništva BiH Džemail je Šefika spriječio u namjeri da popije šaku tableta tako što mu ih je oduzeo.

Tada su im u Ministarstvu za boračka pitanja u Sarajevu obećali da će riješiti njihovo penzionisanje, a i u putu ih je presreo vlasnik firme “Šipad” d.d. Esad Ćesko i ponudio im ugovore o radu u trajanju od 12 mjeseci.

Avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.