Šefik Muminović odbio paket pomoći Federalnog ministarstva

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata oglasilo se u povodu zahtjeva demobilisanih boraca Šefika Muminovića iz Živinica, Ćazima Bajrića i Namira Pipe iz Kaknja, koji su došli pred zgradu Vlade FBiH.

“U slučaju demobilisanog borca Šefika Muminovića koji je ultimativno tražio da mu bude riješeno pitanje penzionisanja i zaposlenje sina u Rudniku mrkog uglja Đurđevik, šef kabineta federalnog ministra je, po ovlaštenju ministra, ponudio pomoć koju mu ovo ministarstvo, u skladu s nadležnostima, može pružiti. Riječ je o pomoći u liječenju i interventnom paketu prehrambenih artikala, što je Muminović odbio. Muminoviću je objašnjeno da su pitanja čije rješenje traži u nadležnosti Kantona i Rudnika mrkog uglja Đurđevik, te da im Federalno ministarstvo može uputiti preporuke”, navedeno je.

I demobilisanim borcima Ćazimu Bajriću i Namiru Pipi resorno ministarstvo je dodijelilo jednokratne pakete pomoći u hrani i za njih uputilo preporuke Rudniku mrkog uglja Kakanj, općinskoj Službi za boračko invalidsku zaštitu Kakanj, te Ministarstvu za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona u vezi rješavanja statusno-pravnog pitanja, kaže se u saopćenju i dodaje da pitanja zaposlenja ovih boraca nisu u nadležnosti ovog ministarstva.

“Federalno ministarstvo poziva sve institucije na općinskom, kantonalnom i federalnom nivou da, svako iz svoje nadležnosti, pomogne u zapošljavanju demobilisanih boraca i ostvarivanju njihovih prava”, ističe se u saopćenju Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: