SEAD ŠEHIĆ – ŠEHA POLUPAO AUTOMOBIL HAZIMA JUSUFOVIĆA

Sead Šehić Šeha, član neformalne grupe građana „Kalesijko proljeće“ jutros je u 8:20 h, na parkingu ispred NLB banke u centru Kalesije,  polupao privatni automobil Hazima Jusufovića, pomoćnika općinskog načelnika za društvene djelatnosti. Šehić se odmah nakon toga sam prijavio u Policijsku stanicu Kalesija.

Vlasnik automobila Hazim Jusufović navodi da sa Šehićem nije imao nikakvih problema, ali kao mogući motiv navodi jučerašnju zabranu ulaska Šehiću u zgradu općine Kalesija, u vrijeme održavanja sjednice Općinskog vijeća Kalesija.

„Sead Šehić – Šeha je jučer pokušao da uđe u zgradu općine dok se održavala sjednica vijeća, ali su mu radnici obezbijeđenja u općini Kalesija zabranili ulazak . S obzirom da sam ja šef radnicima na obezbijeđenju pretpostavljam da je Šehić shvatio da sam mu ja lično zabranio ulazak u općinsku zgradu“, kazao je Hazim Jusufović.

Šehić  navodi da je, prije nego je polupao automobil, razgovarao sa Jusufovićem.

„Jutros sam sreo Jusufovića i pitao ga zbog čega su mi zabranili ulazak u zgradu općine. Kazao mi je da mu je tako naredila vlast. Uvrijeđen sam zabranom ulaska u zgradu općine i višemjesečnim ignorisanjem zahtjeva grupe građana „Kalesijsko proljeće“. Prolijevao  sam krv i branio ovu zemlju, a danas  mi zabranjuju ulazak u zgradu općine. To je velika uvreda za mene“ kazao nam je Sead Šehić.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Kalesija, Šehić je nakon davanja izjave pušten iz policije.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: