SEAD MAKALIĆ ODVEDEN U ŠVEDSKI ZATVOR

Sead Makalić iz makalicGojčina kod Kalesije, koji je prije dva mjeseca sa suprugom i sinom otputovao u Švedsku kako bi dobio azil, trenutno se, prema njegovim riječima, nalazi u zatvoru u mjestu Flen.

Makalić je, podsjetimo, u maju prošle godine otkrio slučaj zlostavljane njemačke državljanke Bettine Siegner u Karavlasima kod Kalesije. On je već ranije u izjavi za naš list kazao da je BiH napustio zbog ugrožene sigurnosti i prijetnji. U jučerašnjoj izjavi za naš list je kazao da je u zatvor odveden bez ikakvog objašnjenja.

– Ja njima kažem: vi niste moj predmet nikako ni gledali, a dali ste negativno mišljenje. Niste ga ni otvorili. I šta je tumač rekao njima, ja ne znam. Nazvali su policiju i mene su strpali u zatvor. I sad sam u zatvoru. Ja sam trenutno u Flenu i sad mi govore da treba da idem u Malmö, ispričao nam je jučer Makalić, dodajući da se njegova supruga i sin nalaze 600 kilometara dalje, na ostrvu koje je udaljeno 50 kilometara od grada Kalmar.

On navodi da mu u zatvoru svaki dan obećaju da će se vratiti u mjesto gdje se nalaze njegova supruga i sin.

– Pitao sam ih zašto su me zatvorili, jesam li kakav kriminal počinio. Odgovora nema. Dali su mi telefon da koristim, a moj sa kamerom su uzeli, ispričao nam je Makalić.

 

(Samir Karić/Oslobođenje)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: