Sead Džafić: Prnjavorčani nacrtajte kakako da izgleda Dom kulture i ja ću ga napraviti

“Lađa spasa” kako su mnogi nazvali kandidate Nezavisne liste kao i kandidata za načelnika Seada Džafića nakon Memića, nastavila je sa plovidbom kalesijskim naseljima. Ovaj put ukracvanje na “Lađu spasa”, imali su mještani Dubnice i Prnjavora.

sead_prnjavor1

U naselju Dubnica okupili su se mještani kako bi se upoznali sa programskim ciljevima nezavisnog kanidata za načelnika Seada Džafića kao i sa programom rada njegovih budućih vijećnika.

“Pod vedrim nebom”, s obzirom da Dubnica kako su rekli ne posjeduje prostorije MZ, prisutnima se prvo obratio nosilac Nezavisne liste Fadil Alić koji je kazao da dolaze bolji dani za Kalesiju, tako da u tim boljim danima neće biti zaboravljeni ni mještani Dubnice, koji su pretrpjeli velike nedaće u proteklom ratu jer su protjerani sa svojih ognjišta te su dom našli upravo u Kalesiji.

sead_prnjavor4

Prisutnima se obratio i Sead Džafić koji je kazao da će ukoliko mu mještani Dubnice daju svoj glas na predstojećim izborima, biti tu za njih kako bi zajedno gradili i kako bi im olakšao u dobijanju potrebnih dozvola sa kojima sada imaju problema kada je u pitanju gradnja.

“Ja ću sve uraditi da Dubnica bude spojena sa Kalesijom trotoarom i da djeca sigurnije dolaze do škole. Također ja kada budem načelnik nikada se neće desiti da neke firme za koje niko ne zna ko su grade most u vrijeme predizborne kampanje i da prave gužve”, rekao je Džafić koji se dotakao i infrastrukture u ovom naselju.

sead_prnjavor5

Nakon Dubnice Sead Džafić i Nezavsina lista imali su veličanstven skup u herojskom Prnjavoru, gdje se okupio veliki broj mještana koji su dali podršku ovoj “ekipi” za bolje sutra.

sead_prnjavor8

U ime domaćina prisutnima se obratio Izet Bukvarević profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja koji se nalazi na Nezavisnoj listi za Općinsko vijeće.

“U Prnjavoru se ima svasta raditi. Ovo je prvo oslobodilačko mjesto u BiH iz kojeg je krenula odbrana naše domovine. Svjedoci smo dešavanja i nemoći sadašnje vlasti koja je nesposobna da provede neke projekte. Mi imamo preko 10 hiljada nezaposlenih, a mnoge Općinske institucije su odavno smještene u UNIS TOK jer je Sead Džafić postao i humanitarna organizacija, Merhamet, Sportski savez jer pomaže više nego što to rade oni kojima je to dužnost”, rekao je Izet Bukvarević koji je komšije pozvao da 2.oktobra glasaju za Seada Džafića.

sead_prnjavor10

Ćazim Huremović jedna od pokretača odbrane BiH stao je za govornicu te mještane pozvao da glasaju za Seada Džafića i za njegovu Nezavisnu listu, te je požalio što i on nije na toj listi.

“Jedan sam od osnivača Patriotske lige za Kalesiju i vođa sma otpora. Bio sam vođa jedinice koja je učestvovala u odbrani Kula Grada. Ovo vam iznosim jer sam nezadovoljan statusom boračke populacije od rata pa do danas. Uz Seada i njegovu ekipu sam od samog početka, jer je on jedan od osnivača Patriotske lige u Kalesiji. Smatram da nam nedostaje jedan istinski vođa, a to je ovaj gospodin ovdje”, kazao je Ćazim Huremović.

sead_prnjavor11

Također jedan od patriota koji se obratio bio je i Izet Hadžić, nekadašnji guverner Tuzlansko Podrinjskog kantona.

“Ja sam predsjednik Skupštine Udruženja privrednika i intelektualaca. Mi smo se okupili i htjeli smo da sačuvamo SDA u Kalesiji. Privrednici između sebe su bili složni da je svoju firmu i svoj život najbolje uredio Sead Džafić te da bi bio najbolji kandidat za načelnika. Da su mudriji njegovi protiv kandidati povukli bi se i stavili se njemu na raspolaganje jer je najbolji od svih. Možda sam i ja potajno se nadao da budem kandidat za načelnika, ali kažem vam Sead je bolji i ja mu se evo stavljam na raspolaganje”, rekao je Izet Hadžić u svom obraćanju.

sead_prnjavor12

Nakon Izeta Bukvarevića, Ćazima Huremovića i Izeta Hadžića prisutnima se obratio i mladi nosilac Nezavisne liste za Općinsko vijeće Kalesija Fadil Alić.

“Zaista mi je čast doći u mjesto iz kojeg je krenula odbrana BiH i Kalesije. Sjećam se kao sedmogodišnjak da su neki ljudi dolazili u imamsku kuću i da su pravili neke planove za odbranu BiH, a kasnije su se “preselili” u ovo čitaonicu. Ono što je specifično za to vrijeme jest da smo bili jedinstveni i da smo se borili za slobodu i državu, danas smo nezavisni jer se ne želimo da borimo za pojedinca i jendu osobu, mi želimo da se borimo za sve građane naše Kalesije. Mi imamo kadrove da se suprostavimo svim problemima, a olakšic au svemu toime će nam biti jer ćemo imati svog načelnika”, istakao je Fadil Alić.

sead_prnjavor13

Sead Džafić od mještana Prnjavora dočekan je gromoglasnim aplauzima, i kao i u mnogim drugim naseljima sa povicima “načelnik”, “načelnik.

“Bio sam ovdje nekada davno i zaista ne vidim nikakve promjene na ovoj čitaonici. Mnogi su vam obećavali, ali od toga ništa. Evo ja Vam kažem bio načelnik ili ne ja ću ovdje napraviti novi Dom kulture, vi nacrtajte kako treba da izgleda i ja ću uraditi, nemorate glasati za mene. Ovi koji su sada na vlasti mene su opstrirali da se razvijam. Sada bi ja imamo 1.500 radnika da me nisu opstruirali. Tražili su od mene građani kamen da nastipaju puteve, evo ja vam kažem otvorićemo kamenolom na Visu i svi će moći taj kamen da dobiju do svojih njiva. Kalesija je moj centar svijeta i njeni građani su neko za kojeg bi ja ginuo. Vi imate problem sa nadvožnjakom i prelazom preko pruge, ja ću to rješiti. Ja ću biti ispred vas na čelu, sve ćemo blokirati dok se to ne riješi”, kazao je Džafić.

Bio sam u SDA i nisu me kako oni tvrde istjerali, ja sam sam izašao, jer mi je moj predsjendik rekao uzmi svoje milione i idi u Republiku Srpsku pa ulaži, rekao sam neću ja hoću da ulažem u Kalesiju, istakao je Sead Džafić.

sead_prnjavor14

Nezavisni kandidat Sead Džafić je ponovio i da se odriče plaće, i drugih dobijanja i privilegija a sav taj novac će dati studentima, učenicima i sportistima.

Također Sead Džafić je rekao da će iz svih narednih MZ u kojima bude držao skupove računajući Sarače, Memiće, Dubnicu i Prnjavor stipendirati po jednog studenta koji želi da se školuje a za to nema sredstava.

 

 

 

 

(Plaćeno političko oglašavanje)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: