Sead Džafić preuzeo dužnost načelnika općine Kalesija (FOTO)

Nakon jučerašnjeg preuzimanja certifikata, danas je u Kalesiji obavljena primopredaja dužnosti između novoizabranog načelnika Seada Džafića i bivšeg načelnika općine Kalesija Nedžada Džafića. Općinska komisija za primopredaju je upoznala  novoizabranog načelnika Seada Džafića da se trenutno na računima općine Kalesija nalazi 2,7 miliona maraka. Potraživanja općine Kalesija iznose 83 hiljade KM.  Dodali su da općina Kalesija još potražuje i od 856 hiljada KM. Radi se o potraživanja koja su stara duži niz godina, još od poslijeratnog perioda i koja su predata općinskom pravobranilaštvu. S druge strane obaveze općine Kalesija prema drugima iznose oko 11 hiljada maraka. S obzirom da zapisniku o primopredaji nisu navedeni sudski sporovi na inistiranje Fikreta Suljkanovića, koji je u općinu Kalesija stigao u timu sa novim načelnikom Sedom Džafićem, komisiji za primopredaju je naloženo da dopuni zapisnik sa navedenim zahtjevom, što su u međuvremenu i učinili.

Odlazeći načelnik Nedžad Džafić je prilikom primopredaje poželio Seadu Džafiću mnogo sreće u radu i izrazio očekivanja da će ispuniti obećanja koja je dao građanima.

“Gospodinu Seadu Džafiću čestitam na pobjedi na ovogodišnjim lokalnim izborima za poziciju općinskog načelnika. Naravno da mu poželim dobro zdravlje, prije svega, i da ostvari zacrtane ciljeve, koje je prezentirao tokom predizborne kampanje. Danas smo izvršili primopredaju dužnosti. Predmet primopredaje su novčana sredstva, potraživanja…”, kazao je Nedžad Džafić. On je još dodao da se vraća na posao u OŠ Rainci Gornji, ali da i dalje ostaje aktivan u SDA.

Novoizabrani načelnik Sead Džafić je kazao da se osjeća pobjednički a da već od sutra počinje sa radom na realizaciji programskih ciljeva.

“Osjećam se načelnički i pobjednički, kako drugačije. Ovo je svečani čin primopredaje, a moj radni dan u općini počinje od sutra. Iskorist ću ovu priliku da porazgovaram sa pomoćnicima i uposlenicima u općini Kalesija. Ono što smo građanima obećali moramo i ispuniti.  Prioritet će biti općinska administracija”, kazao je Džafić i dodao da  će vrata njegovog kabineta biti otvorena za razgovor  sa građanima.

Prije ulaska u zgradu općine, novog načelnika općine Kalesija Seada Džafića su dočekali uposlenici Organa uprave i kandidati sa Nezavisne liste Sead Džafić koji su mu poželjeli mnogo sreće u radu u uručili prigodne poklone. Nakon preuzimanja dužnosti načelnika općine,  za naredni ponedjeljak je zakazana i konstiturajuća sjednica Općinskog vijeća Kalesija.

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: