Sead Džafić obećava da će za šest mjeseci ustrojiti općinsku administraciju (FOTO)

Nezavisna lista Sead Džafić je predizbornu kampanju za oktobarske lokalne izbore započela press konferencijom na kojoj su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće i Sead Džafić, nezavisni kandidat za načelnika općine Kalesija.

Sead Džafić, nezavisni kandidat za načelnika općine Kalesija je kazao da se po prvi put među kandidatima za načelnika pojavio čovjek iz realnog sektora, kojem će prioritet rada biti ustroj općinske administracije.

Dzafic 6

„Ako mi građani daju povjerenje broj jedan će biti općinska administracija. Za šest mjeseci obećavam da ću ustroijit općinsku administraciju i javna preduzeća. To je “rak rana” Kalesije. To je firma koja nema menadžera, koja nema vlasnika, čovjeka koji zna, umije i hoće. Znači prvo ustroj lokalne zajednice pa onda sve ostalo“, kazao je Džafić.

Dodao je da je građanima dosta laži i „podvala“, te da zbog toga očekuje dobar izborni rezultat.

„Očekujem da pobijedim u utrci za načelnika, a da Nezavisna lista osvoji osam mandata u Općinskom vijeću Kalesija. Mislim da je to skromno, istakao je Džafić, koji se potom osvrnuo i na svoje protukandidate.

„ Ovo što ja nudim niti jedan od mojih protukandidata ne mogu odraditi. Da se udruže ne mogu ni do pola koliko ja nudim građanima. Odričem se svih privilegija u korist građana. Imam dobar broj vijećnika koji želi raditi volonterski. Siguran sam da bi ja kao načelnik i moji vijećnici, uz volonterski rad predsjedavajućeg vijeća, napravili uštede od dva miliona maraka. To je jedan dobar motiv da građani glasaju za nas, ako ništa drugo, smatra Džafić.

Džafić je na kraju pozvao građane da iskoriste priliku koju im nudi i da njegovim izborom za načelnika općine Kalesiju učine interesantnom za privredna ulaganja i brža zapošljavanja.

Predstavnicima medija se obratio i Fadil Alić, nosilac Nezavisne liste Sead Džafić, koji je predstavljajući listu istakao da se radi o 25 kandidata koji su u prethodnom periodu dokazali patriotizam, ali i grupi mlađih koji predstavljaju snagu za promjene.

Dzafic 5 - Fadil

„Nezavisna lista i Sead Džafić, kao kandidat za načelnika, građanima Kalesije nude pozitivne promjene, a  zauzvrat ne traži ništa. Sead Džafić se odriče plate, službenog automobila, telefona i svih drugih privilegija koje nudi pozicija općinskog načelnika. Zastupamo tezu da predsjedavajući Općinskog vijeća radi na volonterskoj osnovi”, kazao je Alić.

U nastavku obraćanja Alić se osvrnuo niz nerealiziranih projekata u prethodnom periodu i stvaranje preduslova za brži razvoj Kalesije.

„Moramo zaustaviti stagnaciju, osigurati bržu i efikasniju administraciju koja će obezbijediti povoljnije uslove da domaći privrednici mogu učiniti više na području općine Kalesija, čime bi se otrvorio put i za strana ulaganja. Vjerujemo da ovakvim promišljanjima Kalesiju možemo dovesti u bolje stanje i da nas u budućnosti očekuje bolji ambijent“, istakao je Alić i pozvao građane Kalesije da svojim glasovima za Nezavisnu listu i Seada Džafića podrže pozitivne promjene u Kalesiji.

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: