Sead Džafić i NL u Raincima Donjim poslali poruku: Mi ćemo da radimo za Kalesiju, a ne da “premazujemo i zamazujemo”

Sinoć (srijeda, 28.septembra) Sead Džafić i Nezavisna lista su održali promotivni predizborni skup u Raincima Donjim.
Bio je ovo jedan od posjećenijih skupova u ovom mjesecu, pa je zbog toga, ali i atmosfere, voditelj programa okupljene u šaljivom tonu pitao da li je ovo “centralni” predizborni skup.
Ako je slutiti po starom “pravilu” u BiH – najteže te priznaju tvoji, čini se da su Seada Džafića itekako priznali i prihvatili u njegovim rodnim Raincima Donjim, i sami mještani su prokomentarisali da bi bilo ispod granice ljudskog dostojanstva dati glas nekome drugom nakon svega što je Džafić uradio u ovom naselju.

  • Fikret Suljkanović: Nepravda prema većini građana mora biti ispravljena, a nikome neće biti nanešena

U svojstvu domaćina prisutnima se obratio Fikret Suljkanović, jedan od kandidata za Općinsko vijeće na Nezavisnoj listi, koji je u protkelom mandatu u OV u nekoliko navrata za vijećničkom govornicom održao prave lekcije kolegama u vijeću, uposlenicima Općine, ali i svim građanima koji se ne pridržavaju odluka OPćinskog vijeća i drugih zakonskih odredbi.

“U posljednje vrijeme iz ‘mišijih rupa’ izlaze oni koji za sebe govore da bez njih ne bi bilo odbrane Kalesije i BiH. Ja se odlično sjećam tog vremena, ali se većine od njih uopće ne sjećam. Zbog takvih koji su na vlasti, djeca naših rapvih heroja odlaze iz Kalesije i traže posao u drugim državama” – rekao je Fikret.

Dodao je da u Seadu Džafiću i Nezavisnoj listi vidi osobe koje će promijeniti stanje u Kalesiji, u korist svih građana.
Nepravda za većinu građana mora biti ispravljena, a nikome ne smije biti nanešena, zaključio je Suljkanović.

sdz-nl-rainci-d-017

  • Kadira Suljkanović: Nemojte dozvoliti da nam oni nane i djedove uvode na biračka mjesta da glasaju za njih, jer nam uništiše djecu i našu vjeru

“Svi kažu da je najteže govoriti pred svojima. Meni je najlaške govoriti ovdje, u Raincima Donjim. Pitali su me šta ću vam govoriti, ja sam rekla da ne znam, da neću ništa sa papira čitati, nego da ću vam govoriti iz srca” – počela je svoj govor Kadira, jedna od kandidata sa Nezavisne liste, na veliko oduševljene njenih komšija.

“Komšije, vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija, među kojima su i naše komšije, su kupovali glasove po 20 ili 50 KM, a kao vijećnici su dobili projekte od 100.000 KM. Kalesijom je vladala jedna interesna skupina, koja nikada nije raspravljala o potrebama građana, nego su u Vijeću bili isključivo zbog sog interesa.
Nedavno su rebalansom Budžeta izdvojili 320.000 KM za udarne rupe na lokalnim putevima. Ja sam proteklih dana obišla cijelu općinu, a to možete i vi uraditi, pretjerat ću ako kažem da tu ima posla da se potroši 100.000 KM, pa vas pitam gdje je otišlo onih više od 200.000 KM. U našoj Općini Kalesija potroše novca za kancelarijski materijal da se za taj novac može kupiti kancelarijski materijal za sve ustanove u BiH” – rekla je Kadira Suljkanović, a nakon toga pomenula i bezobrazluk aktuelne vlasti u Kalesiji;

“Sead Džafić je 25.septembra svečano otvorio obnovljenu džamiju u našem selu, koju je sam finansirao. Najmanje 25 dana se znalo za datum kada će biti svečana ceremonija. I baš na taj datum izvodili su radove u blizini džamije, izrezali put, i otežali kretanje za veliki broj vjernika koji je došao na ovu vjersku manifestaciju”.

“Ljuta sam na svoje komšije koji kažu da su usrećili djecu jer su ih poslali vani. Ja želim da moje dijete ostane ovdje, da bude sa mnom. Presretna sam kada mi neka nana kaže kako joj je pomogla moja kćerka, a ja želim da i meni pomogne ako dočekam starost. Ne smijemo slati našu djecu van BiH, jer gubimo našu djecu, našu vjeru, i našu budućnost.
Nemojte više dozvoliti da naše nane  i djedove neko uvodi na glasačka mjesta kako bi njima dao glas.
Ovaj put imate priliku da glasate za čovjeka koji može obezbijediti radna mjesta za našu omladinu” – poručila je Kadira Suljkanović.

  • Merima Tosunbegović: Da li želite općinsku vlast koja ne dozvoljava obnovu škole!?

Još jedna od “domaćih” koja se obratila prisutnima bila je bivša reprezentativka BiH u odbojci, Merima (POžegić) Tosunbegović iz Kalesije.

“Drago mi je što ste se okupili u ovolikom broju, što je dokaz da ste prepoznali ono što nudi Sead Džafić i Nezavisna lista.
Mi se nalazimo ispred škole koju pohađaju vaša djeca, i koju je gospodin Džafić trebao da obnovi, ali mu općinska vlast nije dozvolila. Pitam vas, da li želite i dalje da imate takvu vlast?” – poručila je Merima.

“Sinoć sam gledala debatu na RTVTK, na kojoj su učestovali kandidati za načelnika naše Općine. Ovaj što je bio dio vlasti i mijenjao načelnika se hvali kako je na evidenciji Biroa 700 osoba manje. Nisu oni zaposleni, to morate znati. Toliko je naših sugrađana otišlo u van granica BiH” – rekla je Merima Tosunbegović.

  • Fadil Alić: Mi ćemo da radimo za Kalesiju, a ne da da premazujemo i zamazujemo

“Od večeras za Seada Džafića ne govorim da je kandidat za načelnika. On je načelnik Sead Džafić.” – kazao je nosilac Nezavisne liste, mladi profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

“Mi smo ekipa koja će zajednički rješavati probleme probleme u Kalesiji. Sve dok je sa nama doktor Enes Idrizović, ja načelnika neću savjetovati o medicini. Dok je sa nama Adnan Karić i Merima Tosunbegović, ja ga neću savjetovati o sportu. U našoj ekipi imamo ljude iz svih sfera društvenog života, i opredijelili smo se za stručnost” – poručio je Alić.

“Pred početak skupa pitali su me kroz šalu da li je ovo “centralni skup”, jer ste se okupili u velikom broju. Ja vam sada kažem da je nama svaki skup – centralni. Jer nam je podjednako važan svaki dio Općine” , poručio je Alić, a zatim i dodao;

“Nedavno otvorena džamija je dokaz da Sead Džafić izvršava svoja obećanja. Ova škola ispred koje se nalazimo je dokaz da općinska vlast u Kalesiji ne zna raditi posao, pa čak i da sprečava druge da obnove ovu školu.
E, to ćemo mi da promijenimo. Mi ćemo da radimo za Kalesiju, a nikako da premazujemo i zamazujemo” – kazao je Alić, aludirajući na činjenicu da je općinska vlast u Kalesiji, nakon što je odbila donaciju Seada Džafića o potpunoj rekonstrukciji škole, doslovno “premazala i zamazala” ruševnu školsku zgradu u ovom naselju, a učenike ostavila da i ovu zimu dočekaju u uslovima opasnim po zdravlje.

  • Sead Džafić: Spreman sam uložiti svojih 20 miliona u Kalesiju

“Žao mi je k’o čovjeku što što nisam uradio ovu školu, jer sam to obećao. Ja vam ponovo obećavam da ću ovu školu uraditi, bio načelnik ili ne. Ja vam to garantujem. Prije dvije godine sam to obećao ovdje, kada je bio predizborni skup Nedžada Džafića. Nisam znao da će me upravo moj amidžić spriječiti u tome.Zaista vam se izvinjavam od srca. Halalite mi.
Ako je ja ne napravim, ako me prevari smrt, to će uraditi moja djeca. Ja imam obaveza prema vama. Ovdje sam rođen i odrastao, ovdje ću biti i ukopan kada umrem” – rekao je na početku obraćanja Sead Džafić.

FOTO:

 

(Plaćeni politički marketing)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: