Sead Čaušević, premijer Vlade TK-a: Nema novca, moramo smanjiti plate !

Odluka Vlade Tuzlanskog kantona da smanji plate budžetskim korisnicima u iznosu od dva posto izazvala je oštre reakcije čelnika sindikata, koji su, nakon zajedničkih sastanaka održanih sredinom prošle sedmice, najavili proteste upozorenja i štrajk.

– Nema potrebe za protestima. Nema novca i moramo smanjiti plate, izjavio je za Oslobođenje, premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, ističući da je smanjenje od dva posto za novembar i decembar ove godine samo signal koji pokazuje teško stanje u budžetu.

„Javna administracija mora razumjeti da je situacija izuzetno teška. Najave za narednu godinu nisu optimistične i mi ćemo svakako morati tražiti i druge načine ušteda. Sindikatima nudimo korektne razgovore. Sve ćemo staviti na sto i pokazati koliko je teška situacija”, poručio je Čaušević, dodajući da javna administracija ima obavezu da razumije izuzetno tešku situaciju, jer je godinama imala stabilna primanja.
– Jedno je jasno, novca nema, a mi smo odlučni da nećemo dizati kredite kako bismo isplaćivali plate, zaključio je premijer Tuzlanskog kantona, ističući da je politika ušteda primjetna u svim evropskim zemljama.

 

(Oslobođenje)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: