SDP u Kalesiji obilježio Dan borbe protiv korupcije!

“Međunarodni dan borbe protiv korupcije” obilježava se 09.decembra

Isti se počeo obilježavati 9. decembra 2004. godine, na usvajanja UN Konvencije protiv korupcije, čiji su ciljevi unapređenje i jačanje mjera za efikasnije i uspješnije sprečavanje, kao i borbu protiv korupcije.

U Bosni i Hercegovini kao i regionu nije potrebno isticati nemjerljivu zastupljenost korupcije u svim segmentima društva. Korupcija je na ovim prostorima, posebno u posljednje dvije decenije, dostigla status načina života.

Bosna i Hercegovina  je već davno proglasila rat korupciji, ali nažalost taj rat uporno gubi. Korupcija je metastazirala u sve pore društva.

U povodu Dana borbe protiv korupcije Socijaldemokratska partija BIH OO Kalesija danas je upriličila aktivnost podjele promotivnog materijala ali i pružila priliku građanima da kažu svoje mišljenje.

Bosna i Hercegovina je još uvijek zemlja u kojoj je problem korupcije veoma izražen,a kako ističu u ovoj partiji , mladi zbog navedenog najviše i napuštaju svoju zemlju.

U novom indeksu percepcije korupcije Transparency International, BiH je na 80.mjestu od 175 zemalja svijeta.BiH je ujedno i jedna od najkorumpiranijih zemalja u Evropi i jedino je Kosovo od evropskih zemalja korumpiranije od naše države.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: