SDP održao “pobjednički” skup u Kalesiji

OO SDP-a Kalesija sinoć je održao centralni, kako su najavili “pobjednički”, skup u Kalesiji, na kojem su pored  članova i simpatizera SDP-a i građana Kalesija prisustvovali Enever Bijedić, predsjednik KO SDP-a Tuzla, Irfan Čengić, generalni sekretar SDP-a BiH, Denis Bećirović, potpredsjuednik SDP-a BiH i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH.

U ime domaćina, prisutnima se obratio Izudin Gazibegović – Hatuna, kandidat na listi SDP-a BiH za Općinsko vijeće Kalesija, koji je pozvao pripadnike boračke populacije i penzionere da se priključe SDP- u i podrže kandidate SDP-a koji im garantiraju poštetniji, pravedeniji odnos i poboljšanje njihovog društvenog statusa.

Mejra Mustafić, dugogodišnja aktivistkinja SDP-a i kandidatkinja na listi SDP-a je svoje obraćanje usmjerila pripadnicama ljepšeg pola i pozvala žene da podrđže listu SDP-a i Muhadmeda Osmanovića, kandidata SDP-a za Općinsko vijeće Kalesija.

armin

U ime mladih, prisutnima se obratio Armin Karić, predsjednik Foruma mladih kalesijkog SDP-a i kandidat na listi ove stranke za Općinsko vijeće Kalesija, koji je pozvao mlade da podrže doktora Osmanovića, koji je svoj život posetio mladima. Karić je, između ostalog, kazao da mladi zbog lošeg položaja u društvu, nezaposlenosti, nepotizma i stranačke podobnosti, sve više pakuju kofere i napuštaju ovu zemlju. Dodao je da je iz istih razloga i njegova sestra morala otići iz BiH. Karić je pozvao mlade da ne napuštaju zemlju i da se zajedno sa njim bore za bolje uslove mladih.

dzavad

Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP-a Kalesija i poslanik ove stranke u Skupštini TK-a je pozvao građane da iskoriste preostalih nekoliko dana do izbora i da ubijede svoje komšije, rođake i prijatelje, da svoj glas poklone SDP-ovom kandidatu za načelnika Muhamedu Osmanoviću i listi SDP-a za Općinsko vijeće Kalesija kako bi pobjeda Muhameda Osmanovića bila što ubjedljivija. Hadžić je uputio poruku tzv „dušebrižnicima“ da svim srcem i snagom radi za doktora Osmanovića i da će sve učiniti da doktor Osmanović postane načelnik općine Kalesija. Naglasio je da doktor Osmanović jedini od svojih protukandidata nudi realan i ostvariv program, u kojem se nude rješenja za probleme Kalesijaca.

Nakon Hadžića obratili su se gosti iz Tuzle i Sarajeva.

bijedic

Enver Bijedić, predsjednik KO SDP-a Tuzla je pozvao Kalesijce da podrže doktora Muhameda Osmanovića i SDP-ovu listu za Općinsko vijeće, kako bi se i Kalesija pridružila naprednim općinama Tuzlanskog kantona. Bijedić je obećao da će Osmanović ukoliko pobijedi u utrci za načelnika imati na raspolaganju SDP-ove načelnike iz Tuzle, Gračanice i Gradačca koji će mu svojim znanjem i iskustvima pomoći u pronalasku sredstava iz raznih domaćih i međunarodnih fornova, kako bi Kalesija krenula naprijed.

cengic

Generalni sekretar SDP-a Irfan Čengić je pozvao građane Kalesija da izlaskom na izbore u što većoj mjeri podrže Muhameda Osmanovića i listu kandidata SDP-a jer SDP ne nudi strah, referendume i podjele, već se usmjerava na životna pitanja i probleme građana u njihovim lokalnim zajednicama.

denis

Nakon Čengića, obratio se Denis Bećirović, koji je govorio o uspjesima SDP-ove Vlade koja je tokom svog mandata gradila puteve i tunele za razliku, od kako je kazao nesposobne Vlade SDA – SBB – HDZ, kojoj je trebalo dvije godine da otvori tunel Karaula koji je započela i većinu poslova odradila Vlada Nermina Nikšića. Bećirović se osvrnuo i na referendum u RS-u i poručio Miloradu Dodiku da je jedini legitimni referendum koji je priznat od strane svih zemalja svijata onaj koji je održan 01.marta 1992. godine, na kojem se dvije trećine građana BiH izjasnilo za nezavisnu BiH. On je pozvao Kalesijce da ovoga puta učine dodatne napore i da za razliku od dosadašnjih izbora kada je SDP-ovim kandidatima falilo malo za pobjedu, ovoga puta daju svoj veći doprinos kako bi Muhamed Osmanović pobijedio i postao načelnik općine Kalesija.

senad

Nosilac liste SDP-a za Općinsko vijeće Kalesija Senad Šmigalović je predstavljajući listu kandidata kazao da se radi o najbojim i najkvalitetnijim kadrovima, koji su svoju hrabrost, patriotizan i privrženost Kalesiji pokazali u najtežim trenucima. Dodao je da je pred građanima izbor između dokazanih patriota i onih koji su u najtežim vremenima preprodavali humanitarnu pomoć po enormno visokim cijenama. Šmigalović je još kazao da SDP-e ima i najboljeg kandidata za načelnika, koji je svojim poštenjem i kratkotrajnim borakom na poziciji direktora Doma zdravlja dokazao da zna i umije napraviti promjene koje su u interesu građana, dok drugi kandidati rade u interesu svojih stranaka i interesnih grupa.

muhamed

Praćen burnim aplauzom i gromoglasnim skandiranjem „Muhamed je naš načelnik“ prisutnima se obratio Muhamed Osmanović, kandidat SDP-a za načelnika općine Kalesija, koji je najavio pobjedu na lokalnim izborima. Osmanović je iznio dio predizbornog programa i obećao više više pravde i poštenja, više novca za stipendiranje učenika i studenta, subvencije za otvaranje novih radnih mjesta i veću podršku zapošljavanju, veća ulaganja poljopirivredu… Građanima je poručio da se ne boje i da neće biti osvetoljubive politike prema političkim neistomišljenicima.

„ Hoću Kalesiju kojoj se niko nikoga neće plašiti. Hoću javne ustanove i preduzeća gdje će radnici dolaziti na posao a da se ne plaše interesnih skupina, da se ne plaše sačice ljudi koji vladaju Kalesijom i pričaju kako nam je dobro. Dragi građani, 02.oktobra moramo reći da nam nije dobro i da hoćemo promjenu vlasti. Nemojte da se niko plaši nas, doktora Muhameda i ove liste zato što imamo crvenu boju. Mi smo svi učestvovali u ratu. Dobio sam priznanje za iskazanu hrabrost, a uz mene su Senad „zlatni ljiljan“, Haso, Hatuna i ostali dokazani borci. Pitajte njih s čim su ušli u rat a s čime su izašli iz rata. Poručili su nam, sa ovog mjesta, ako ne pobijediti njihov načelnik Kalesija će biti do tunela. Pa ko to može više da plaši Kalesijce. Nisu nas one uplašile bradonje 1992. godine, neće nas ni oni 2016. godine, kazao je Osmanović i naglasio da će biti načelnik svih građana bez obzira na političku opredjeljenost.

niksic

Na kraju skupa obratio se Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH koji je govorio o promašajima aktuelne vlasti i plašenju građanima referendumom, Izetbegovićevim ustupcima Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću, potezima vladajuće garnuture koji vode podijeli BiH, kojoj će se SDP-e suprostaviti i Mehanizmu koordinacije. Nikšić je na kraju poručio građanima da je Muhamed Osmanović i lista SDP-a najbolji izbor za Kalesiju, jer nude pošten, odgovoran i partnerski odnos sa građanima, a da je program SDP-a baziran na realnim osnovama, koji građanima Kalesije nudi ulazak u društvo prosperitetnih i razvijenih općina u BiH.

 

FOTO:

 

 

Plaćeni politički marketing

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: