SDA za Slogu i Mladost, simbolična poruka sa skupa u Tojšićima

Sala osnovne škole u Tojšićima je bila premala da primi sve posjetioce predizbornog skupa SDA u Tojšićima. Općinski odbor Stranke demokratske akcije Kalesija održao je predizborni skup na kojem je kandidat za načelnika općine g. Nedžad Džafić predstavio izbornu platformu, odnosno programske ciljeve za period do 2016. godine. Predizborni skup je zajednički realizovan od strane mjesnih ogranaka SDA Tojšići, Kikači i Gornje Petrovice.

Prisutnima su se u ime domaćina obratili predsjednici mjesnih ogranaka Elvir Mujkić, Ibrahim Sakić i Midhat Javrić koji su, u ime članova ogranaka koje predstavljaju, izrazili spremnost, volju i snagu da na predstojećim izborima kandidat SDA g. Nedžad Džafić dobije maksimalnu podršku i odnese pobjedu. Također, penzionisani general Mirsad Gutić iz Petrovica, čovjek izuzetnih zasluga za odbranu BiH od agresora i sa odličnim rezultatima u rukovođenju i komandovanju jedinicama OS BiH, stavio se na raspolaganje Stranci demokratske akcije i njenom kandidatu g. Džafiću kojem je pružio nesebičnu i javnu podršku govoreći na večerašnjem skupu. Kao gost se na skupu pojavio g. Meho Suljkanović aktuelni vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija, koji je u nekoliko rečenica objasnio zašto je za sve građane Kalesije bolje da Nedžad Džafić bude načelnik općine, posebno navodeći argument da će vrata saradnje i pomoći svih premijera i ministara u vladama, od kantona do državnog nivoa, za Nedžada Džafića biti otvorena jer je Nedžad Džafić kandidat SDA koja ima vlast na svim ovim nivoima.

Kandidat SDA za načelnika g. Nedžad Džafić je prisutnima prezentovao programske ciljeve iz izborne platforme u kojima je posebno istakao svoju opredijeljenost za jednakost, prosperitet i poštenje što su i osnovni principi na kojima se zasniva njegova kampanja. Značaj razvoja privrede i poljoprivrede, otvaranje novih radnih mjesta, poboljšanje usluga građanima od strane općinske administracije, realizacija započetih i novih infrastrukturnih projekata posebno vodovoda i kanalizacije su neki od prioriteta koje je g. Džafić istakao. Posebnu pažnju je u svom govoru posvetio nastradalima u poplavama i klizištima i obećao maksimalno zalaganje za dugoročno i kvalitetno rješavanje problema ljudi koji su oštećeni u ovim nepogodama. Govoreći o mladima i sportu, te o planovima za razvoj i ulaganje u sport u ovim mjesnim zajednicama sa posebnim akcentom na Fudbalski klub „Sloga“ Tojšići i Fudbalski klub „Mladost“ Kikači.

Džafić je pobrao velike simpatije prisutnih. Gromoglasnim i dugotrajnim aplauzom je završen govor kandidata SDA za načelnika g. Nedžada Džafića koji je još jednom pozvao sve građane Kalesije da daju svoj glas za SDA i ne nasijedaju na izborne poruke tipa „Načelnik svih građana“ jer je i inače zakonska obaveza svakog načelnika biti načelnik svim građanima, bez izuzetka.

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Kalesija nastavlja kampanju za izbor načelnika i poziva svoje članove, simpatizere i druge građane da se aktivno uključe u naredne aktivnosti te da budu dio tima koji pobjeđuje.

Općinski odbor SDA Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.