SDA Kalesija isključuje Muju Mujkića i Muju Mešnovića

Po svemu sudeći, sitacija u kalesijskoj organizaciji SDA se ne smiruje ni nakon prijevremenih izbora za načelnika Kalesije gdje pobijedio njihov kandidat i ujedno predsjendik stranke Nedžad Džafić. Naime, na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora ove stranke razmatrana je i Odluka o isključenju iz stranke vijećnika Muje Mujkića i Muje Mešanovića zbog kako je navedeno “lošeg” ponašanja.

Ovu  informaciju je za Radio Feral potvrdio i Nedžad Džafić, predsjednik OO SDA Kalesija, koji je kazao da je pokrenuta inicijativa o isključenju Mujkića i Mešanovića iz SDA.  Odluka još nije zvanično donesena jer je pomenutim vijećnicima ostavljen rok za žalbe.

Podsjećamo, prije nekoliko mjeseci je  zbog “neposluha” je isključen Mujo Mujkić, ali je Centrala SDA u Sarajevu prihvatila Mujkićevu žalbu i vratila ga u stranku.

Kao razlog za isključenje navedeni su i loši rezultati na izborima u Gornjoj Kalesiji gdje je predsjednik Mujo Mujkić te rezultati u Gornjim Vukovijama odakle je Mujo Mešanović.

Još uvijek je nepoznato kako će ovaj dvojac djelovati unutar Općinskog vijeća Kalesija gdje su izbrani kao vijećnici Stranke demokratske akcije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.