SDA i njen kanidat za načelnika ima apsolutnu podršku Vukovija

U utorak, 10. februara, u Gornjim Vukovijama održan je predizborni skup SDA Kalesija i promocija kandidata SDA Kalesija za načelnika općine g. Nedžada Džafića.

Predizborni skup je zajednički realizovan od strane mjesnih ogranaka SDA Donje i Gornje Vukovije. Na skupu su govorili domaćini, predsjednici ogranaka SDA koji su pozvali na jedinstvo i angažman svih resursa kako bi Vukovije dale svoj doprinos u pobjedi SDA. Posebno je bilo zanimljivo obraćanje ratnog komandanta jedinica Armije BiH Mešanović Fahrudina, među borcima poznatiji kao Kero, koji je ukazao na značaj SDA i njene uloge u odbrani Bosne i Hercegovine, te pozvao sve svoje bivše saborce i građane Kalesije da daju apsolutnu podršku SDA i njenom kandidatu g. Nedžadu Džafiću.

Kandidat SDA za načelnika Nedžad Džafić je izrazio svoje zadovoljstvo prisustvom na ovom skupu i zahvalio se građanima Vukovija na dosadašnjoj podršci i glasovima koje su dali SDA-e izražavajući nadu da će i ovaj put građani Vukovija prepoznati SDA kao stranku koja nema alternativu. Također, Džafić je istakao da će njegove aktivnosti kao načelnika općine, kada su u pitanju Vukovije, biti usmjerene na konačno rješavanje problema vodosnabdijevanja svih zaseoka u Vukovijama i pravedniju podjelu državnog poljoprivrednog zemljišta građanima na korištenje. Ove riječi su naišle na odobravanje prisutnih i bile pozdravljene gromoglasnim aplauzom. Također, Džafić je istakao razvoj privrede i poljoprivrede, zapošljavanje i demobilisane borce, kao prioritete u mandatu načelnika općine. Sa ovog skupa u javnost je otišla jasna poruka da su Donje i Gornje Vukovije apsolutno uz SDA i Nedžada Džafića.

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Kalesija nastavlja kampanju za izbor načelnika i poziva svoje članove, simpatizere i druge građane da se aktivno uključe u naredne aktivnosti te da budu dio tima koji pobjeđuje.

 

Općinski odbor SDA Kalesija

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.