SDA i DF u TK idu s Lijanovićima i BPS-om

Pregovori političkih stranaka o formiranju vlasti u Tuzlanskom kantonu, prema raspoloživim informacijama, privode se kraju. Prema saznanjima „Dnevnog avaza“, u sjedištu SDA u Tuzli sinoć je održan zajednički sastanak predstavnika SDA, DF-a, BPS-a i NSRzB-a. O zaključcima sastanka sinoć nije bilo zvaničnih informacija, ali su još u nedjelju pregovarački timovi SDA i DF-a održali sastanak na kojem su dogovorena osnovna načela formiranja kantonalne vlasti, o čemu bi trebao biti sastavljen i zvanični dokument.

Načela su, po svoj prilici, samo paravan za raspodjelu ministarskih i drugih funkcija koje bi trebale pripasti strankama većine, a koju će, sasvim izvjesno, osim SDA i DF-a činiti BPS i NSRzB.

– Pregovori idu u dobrom smjeru i očekivati je da ove sedmice budu poznati konkretniji detalji o skupštinskoj većini – kazao nam je Senad Alić, član pregovaračkog tima SDA.

Bez obzira na svu priču o „principima formiranja vlasti“, saznajemo da pregovori sve vrijeme zapinju na personalnim rješenjima u budućem sazivu Vlade TK.

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: