Saznajte kada nas očekuje ljepše vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda  sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno većinom sa snijegom, u sjevernim područjima Bosne u nizinama i sa susnježicom i kišom. Očekuje se novih 10 do 30 litara padavina po metru kvadratnom. Na jugu Hercegovine od jutarnjih sati bez padavina. Temperatura zraka uglavnom između – 3 i 3 stepena, na jugu Hercegovine od 3 do 7 stepeni Celzijusa.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. U većem dijelu Bosne slab snijeg, u sjeveroistočnim područjima kiša. U Krajini i Hercegovini bez padavina. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 5 i 0 stepeni Celzijusa, na jugu Hercegovine od 1 do 4 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između – 2 i 4 stepena, na jugu Hercegovine od 5 do 9 stepeni Celzijusa, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 5 i 0 stepeni, na jugu Hercegovine od – 2 do 3 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5 stepeni, na jugu Hercegovine od 7 do 11 stepeni Celzijusa.

Na svim magistralnim cestama u Federaciji BiH, posebice na područjima zahvaćenim snježnim padavinama, proglašeni su zimski uslovi za vožnju i obvezna upotreba zimske opreme, saopćeno je iz AMSBIH-a.

Ovisno od situacije, saobraćajna policija će u saradnji sa zimskom službom procijeniti na kojim dionicama će se ograničiti i zabraniti saobraćaj za pojedine kategorije vozila.

Također, saobraćajna policija će isključivati iz saobraćaja vozila koja ne posjeduju odgovarajuću zimsku opremu.

Zbog snježnih nanosa za sav saobraćaj zatvorene su dionice M-15 Livno – Šujica – Tomislavgrad, M-15 Glamoč – Mliništa, M-16 Kupres – Šujica, R-415 Kupres – Šipovo, R-418 Prozor – Tomislavgrad i R-419 Mihalji – Blidinje.

Na dionici MM-16 Bugojno – Kupres (preko Koprivnice), M-17 Sarajevo – Konjic (preko prevoja Ivan) i M-19 Vlasenica – Han Pijesak (preko prijevoja Han Pogled) obustavljen je saobraćaj za kamione s prikolicom i tegljače, dok ostala vozila moraju koristiti zimsku opremu.

prognoza-accu-weather11

Dnevni avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.