Sastanak nezavisnih načelnika u Konjicu

Nakon što je jučer svojim sugrađanima podijelio prvu zarađenu platu, načelnik Sead Džafić danas i sutra će boraviti u  Konjicu.

Riječ je o dvodnevnom sastanku nezavisnih načelnika, koji je organizovan s ciljem razmjene iskustava i stvaranje uslova za povoljniji razvoj poslovnog ambijenta u lokalnim zajednicama.Inicijator ovog druženja je načelnik općine Kalesija Sead Džafić koji želi pozitivna iskustva uspješnih općina prenijeti u Kalesiju.

Pored načelnika Kalesije sastanku prisustvuju gradonačelnici Zenice i Goražda Fuad Kasumović i Muhamed Ramović, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić, načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković i načelnica Općine Visoko Amra Babić.

Općinu Kalesija na ovom skupu predstavljaju:

Sead Džafić, načelnik Općine Kalesija, Fadil Alić, predsjedavajući OV Kalesija, Hata Mujčinović, pomoćnik načelnika za urbanizam, građenje i komunalne poslove, Zijad Kulanić, pomoćnik načelnika za geodetske i imovinsko-pravne odnose, Abdulah Gutić, pomoćnik načelnika za poljoprivredu, budžet i inspekcijske poslove, Hajrudin Husejnović, sekretar Općinskog vijeća, Hazim Halilović, po ovlaštenju mijenja pomoćnika za Opću upravu i BIZ, Fikret Suljkanović, savjentik načelnika i Rusmir Hasanović, stručni savjetnik za normativno-pravne poslove.

Podsjećamo, načelnik općine Kalesija, Sead Džafić, jučer je svoju načelničku platu podijelio građanima Kalesije. Tako je juče svoju prvu načelničku platu, u neto iznosu od 2.485,76 KM, podijelio onima za koje smatra da će im ta donacija pomoći. Riječ je o dvije veće donacije, 800 KM za nova invalidska kolica za Elvira Čajtinovića iz Kalesije, te 500 KM za Osnovnu školu Kalesija za nabavku stola za stoni tenis. Ostale donacije su u iznosu od po 100 KM za dva učenika i dva studenta, te za one koji su u stanju socijalne pomoći. Kako je istakao načelnik Sead Džafić, ovu praksu će nastaviti do kraja mandata, odnosno da će svaku platu podijeliti onima koji su u stanju potrebe. “Dobio sam prvu platu kao načelnik i ona iznosi 2.485 KM. Kako sam i obećao do zadnje marke ću je podijeliti našim sugrađanima”, kazao je Džafić. Izbor kandidata će vršiti načelnik Džafić, a oni koji su u stanju potrebe, kao i oni koji poznaju nekekojima je potreban ovakav vid pomoći, se mogu javiti u Općinu Kalesija.

 

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: