Saopćenje za javnost Rasima Omerovića: ISMET MEŠIĆ NAREDIO CIJEPANJE I UKLANJANJE PLAKATA RASIMA OMEROVIĆA U CENTRU KALESIJE

Prvi dan predizborne kampanje, 2. septembra, SDA Kalesije i njen kandidat za načelnika, Ismet Mešić, grubo su prekršili zakon i kodekse ponašanja u predizbornoj kampanji. Bilbord plakate, koje je postavio nezavisni kandidat za načelnika, Rasim Omerović, po naredbi Ismeta Mešića i SDA Kalesije, isti dan su pocijepani i oštećeni, a preko plakata Rasima Omerovića, ispred zgrade Općine, „prelijepljen“ je plakat SDA.

„Ovo je grubo kršenje zakona i kodeksa ponašanja. Moji plakati su oštećeni, i preko njih su zalijepljeni plakati SDA. Iznenađen sam ovakvim ponašanjem Ismeta Mešića i njegovih „savjetnika“ i cijeli slučaj sam prijavio policiji. Policija je izašla na lice mjesta, i očekujem da se hitno riješi ovaj problem“, kaže Rasim Omerović, nezavisni kandidat za načelnika općine Kalesija.

„S druge strane, ovo je za mene i pozitivni znak“, rekao je Omerović, „zapravo ovo je znak koliko se u SDA plaše mene kao kandidata za načelnika. Znaju oni dobro da se njihov kandidat, Ismet Mešić ne može porediti sa mnom, i zato sada na ovakav, neprimjeren način, pokušavaju omesti moju kampanju. Ali uzaludan im je posao, kaže na kraju svog saopćenja, Rasim Omerović, nezavisni kandidat za načelnika općine Kalesija.

 

 

Rasim Omerović, kandidat za načelnika općine Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: