Saopćenje za javnost OO SDP BiH Kalesija: Nakon “dugotrajne bolesti”, Nedžad Džafić odjednom “napunio baterije” i ozdravio za prve redove na skupovima SDA!

Da licemjerstvo kalesijske SDA ne poznaje granice, pokazao je jučerašnji skup u MZ Prnjavor.

Ono što upada u oči je prisustvo odjednom čudesno zdravog Nedžada Džafića u prvim redovima na ovom skupu. Iako je mjesecima bio “bolestan” i nedostupan za građane općine Kalesija a uredno primao visoku platu za svoj nerad, Nedžad Džafić je čudesno ozdravio kako bi pružao podršku svom “ovlašteniku” tokom predizborne kampanje.
Iako je Ismeta Mešića sam Nedžad svojom glumom promovisao u kandidata za načelnika ispred SDA, naravno da ni Nedžad svojim nekandidovanjem za načelnika neće ostati kratkih rukava. Čovjek koji se već godinama nalazi na “jaslama” budžeta općine Kalesija ( predsjedavajući OV Kalesija, a nakon toga i načelnik – primao plaću za nerad) će, vjerovali ili ne, u slučaju pobjede Ismeta Mešića biti njegov savjetnik.

Da nije bilo gostiju sa strane, Ismet Mešić bi svoj program predstavljao pred desetak Prnjavorčana prisutnih na sinoćnjem skupu. Među gostima su se nalazili direktori Javnih ustanova i Javnih preduzeća koji su po direktivama iz kancelarije SDA morali prisustvovati otvaranju kampanje, ali i državni službenici među kojima se svakako ističe Šef Službe za budžet, poljoprivredu i inspekcijske poslove. Svakako, tu su bili prisutni i stranački uhljebi, koje je SDA godinama zapošljavala po Javnim ustanovama u Kalesiji, a koji su prisutni na svakom skupu kalesijske SDA.

Na kraju, možemo slobodno reći da kalesijska SDA treba uručiti zahvalnicu svojim uhljebima, jer da nije njih bilo, Dom kulture u Prnjavoru bi bio potpuno prazan.

 

 

OO SDP Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: