SAOPĆENJE ZA JAVNOST FK SLOGA TOJŠIĆI

Uprava FK „Sloga“ Tojšići saopćenjem za javnost želi upoznati širu sportsku javnost i nadležne organe o nemilim dešavanjima na početku takmičenja Druge nogometne lige Federacije BiH –„ SJEVER“. Riječ je, prije svega o sudijskim krađama i lakdijama, koje je naš klub doživio na prve tri gostujuće takmice.

U prvoj utakmici u Tinji, koja je završena rezultatom 2:2, oba gola domaćina postignuta su iz  očiglednih nedozvoljenih pozicija. Situacije su bile tako očigledne da se ništa druge ne može zaključiti osim da je sudac imao namjeru da nas svjesno ošteti.

 

Druga naša gostujuća utakmica u Mramoru je bila još drastičnija. Samo da bi domaćin pobijedio, sudac nam je pokazao  pet žutih i dva crvena kartona, a kad je vidio da ni to ne pomaže, u sudijskoj nadoknadi dosudio je nepostojeći kazneni udarac za domaćina. Pri tome je našem golmanu rekao da će ponoviti izvođenje udarca ako odbrani.

I, konačno, u Donjoj Mahali sudac ponovo protiv nas a za domaćina dosuđuje dva nepostojeća kaznena udarca kkao bi domaćinu omogućio pobjedu od 3:2. Čak se sudac Nermin Omerović poslije utakmice izvinjavao i rekao da je moralo tako biti.

Nakon svih ovih dešavanja postavlja se opravdano pitanje: zašto igrati? Uprava FK „Sloga“ najozbiljnije razmišlja o istupanju iz lige. Ovo nije tek puka prijetnja. Nisu mala sredstva koja moramo obezbijediti da bi se klub mogao takmičiti, ali nakon svega postavlja se pitanje svrhe i smisla ovakvog takmičenja. Ako se ovako radi na početku prvenstva, možemo samo zamisliti šta će biti u drugom dijelu i u samoj završnici.

U Tojšićima su svi gosti uvijek mogli komotno igrati bez ikakvih pritisaka. Nastojali smo da imamo pošten odnos prema sportu bez bzira što nam neki govore da smo mi „sami sebi krivi jer jedini glumimo poštenje“.

Na kraju, pozivamo sportsku javnost i nadležne nogometne organe da učine sve kako bi se sve ove negativnosti otklonile, kako bi takmičenje imalo smisla. Uprava i navijači FK „Sloga“ neće prezati ni od najradikalnijih mjera da zaštiti interes, ugled i ime svoga kluba koje s ponosom nosi više od 50 godina.

 

Sportski pozdrav!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: