Saopćenje SDP: Maske su pale!

Građanima općine Kalesija jučer je upućena jasna poruka ko će i kako u narednom periodu upravljati Kalesijom, ako za načelnika općine Kalesija pobijedi Nedžad Džafić.

Nakon posjete općini Kalesija delegacije iz Turske, koju je primio Džafićev izborni štab, jasno je da bi u slučaju njegove pobjede Kalesijom upravljao Sead Džafić, a daljinski upravljač bi bio kod Kuke u Banovićima.
Ova posjeta imala je za cilj promociju Nedžada Džafića, kao kandidata za načelnika i njegovog mentora i finansijera Seada Džafića, koji iz sjene povlači sve konce i koji ima apetite da upravlja Kalesijom, po uzoru na „Velikog brata iz rudarskog kraja“.

Prema izvještajima i fotografijama sa prijema, drugih privrednika nije bilo, kao ni pomoćnika općinskog načelnika, kojima je to u opisu posla.

Zato je u delegaciji za prijem bio predsjednik Asocijacije mladih SDA, sa danom staža na Biou za zapošljavanje, ali sa višegodišnjim stažom u Domu zdravlja Kalesija. Ništa neobično ako se zna da su i djeca drugih članova Džafićevog izbornog štaba, čak i prije završene škole imala kaparisane poslove u javnim preduzećima. Isti scenarij primjenio je i Nedžad Džafić kada je svog sina uposlio u BKC. Kandidat koji sa predizbornih skupova poziva na jednakost i poštenje, sinu je dao fotelju i toplu kancelariju, a djeci šehida, RVI, studentima i ostaloj omladini povjerio da lijepe njegove plakate.
Pošteno, nema šta.

Predstava sa, očigledno prevarenom, delegacijom iz Turske se odvijala u organizaciji, v.d. načelnika, Salmira Avdibašića, koji se, za jednokratnu upotrebu, stavio Džafiću na raspolaganje.
Njegovo ponašanje ne iznađuje ako se zna da Avdibašić ne propušta ni jedan skup svog „šefa“, čime šalje jasnu poruku da nije u službi svih građana već povlaštenog dijela stranačkih miljenika.
Zbog svega navedenog, građani općine Kalesija se s pravom pitaju: o kakvoj jednakosti, poštenju i jedinstvu govori Nedžad Džafić ? Da li je „jednakost“ favorizovati jednog privrednika u Kalesiji? Da li je pošteno zapošljavati samo svoju djecu? Da li je jedinstvo dijeliti ljude na podobne i nepodobne?
Građani Kalesije, pred Vama je izbor, da li ćete 22.februara izabrati da Kalesijom upravljaju Kuko i Sead Džafić ili ćete izabrati načelnika koji će odgovarati Vama – građanima Kalesije.
Za načelnika Kalesije nudimo Vam doktora Muhameda Osmanovića, čovjeka koji svojim poštenjem i čistim obrazom iza sebe ima samo podršku naroda .

 

Savjet za informisanje OO SDP-a Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.