Saopćenje SDP: Kako izgleda depolitizacija policije u režiji Vlade TK-a i Općinskog odbora SDA Kalesija?

S A O P Ć E NJ E   Z A   J A V N O S T

 

 

Premijer Vlade TK Bego Gutić je prilikom iznošenja svog Ekspozea za govornicom Skupštine Tuzlanskog kantona obećao kako će policija u našem kantonu konačno biti depolitizirana, i da uopšte nije problem to što je on svoju policijsku uniformu zamijenio „političkim“ odijelom i kravatom.

Međutim, sva dešavanja nakon toga ukazuju na to da tokom Beginog mandata policija neće biti u službi građana, nego će biti u službi Stranke demokratske akcije i aktuelne vlasti.

Svima je jasno da nedavno hapšenje sindikalnih aktivista iz Tvornice transportnih uređaja „TTU“ Tuzla, angažovanje specijalnih jedinica MUP-a TK na „traktore“ poljoprivrednih proizvođača i usvajanje novog Zakona o javnom okupljanju u TK, nije ništa drugo nego angažovanje policije TK za zaštitu SDA-ove vlasti.

Vlast u Tuzlanskom kantonu izgleda ne želi na ovome stati, jer je riješila da svoju „policijsku politiku“ provede i u općinama.

Tako su nedavno Ministar MUP-a TK i Policijski komesar posjetili Policijsku upravu u Kalesiji, i u tome nebi bilo ništa neobično da se zvaničnoj delegaciji koja je posjetila kalesijsku policiju nije pridružio i predsjednik SDA Kalesija, Halil Jahić.

Tim povodom pozivamo Nezavisni policijski odbor da građanima Općine Kalesija odgovori ko izdaje naređenja uposlenicima Policijske uprave Kalesija – Ministar    MUP-a, Komesar ili predsjednik SDA u Kalesiji.

 

Savjet za informisanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.