Saopćenje SDA:O protukandidatu ništa loše, ali SDP je u protekle 4 godine pokazao kako je uništio Tuzlanski kanton

„O protukandidatu ništa loše, ali SDP je u protekle 4 godine pokazao kako je uništio Tuzlanski kanton i doveo građane na rub propasti“

Na predizbornom skupu u Kalesiji Gornjoj, pred velikim brojem prisutnih građana, predstavljen je kandidat SDA Kalesija za načelnika općine na prijevremenim izborima, g. Nedžad Džafić. O kandidatu SDA govorili su Bego Gutić, mandatar Vlade TK-a, predsjednik Skupštine TK-a g. Senad Alić, te drugi brojni gosti.
„Kalesija mora imati načelnika koji ima povjerenje svih građana i čovjeka kojem su otvorena sva vrata izvršne i zakonodavne vlasti TK-a, Federacije BiH i Vijeća ministara.Nedžad Džafić je jedini pravi čovjek za tu funkciju“ – riječi su kojima se obratio Bego Gutić, mandatar Vlade TK-a napomenuvši građanima kakvu je politiku na TK-u vodio SDP u proteklom periodu riječima: „O protukandidatu ništa loše, ali SDP je u protekle 4 godine pokazao kako je uništio Tuzlanski kanton i doveo građane na rub propasti.“
Kandidat SDA Kalesija g. Nedžad Džafić je predstavio svoj program rada, posebno naglasivši opredjeljenje da će raditi na principima jedinstva, jednakosti i poštenja i time građanima Kalesije omogućiti bolji i kvalitetniji ambijent života i rada. Akcenat je stavljen na razvoj privrede i smanjenje broja nezaposlenih, a konkretne projekte u Kalesiji Gornjoj, prije svega komunalne infrastrukture, će zajedno sa građanima rješavati sistemski.Također, g. Džafić je obećao posvetiti posebnu pažnju zaseocima Muratovići i Pahunjak kako bi riješili problem vodosnabdijevanja. Izgradnja trotoara pored magistralnog puta je jedan od projekata koji će biti prioritet jer su ga građani Kalesije Gornje okarakterisali kao vrlo važan.
Predsjednik MO SDA Kalesja Gornja g. Adis Atlagić je pozvao svoje komšije, da izađu na izbore 22. februara i ponovno, kao i do sada glasaju za SDA i njenog kandidata Nedžada Džafića što će Kalesiji Gornjoj biti posebna obaveza.

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Kalesija nastavlja kampanju za izbor načelnika i poziva svoje članove, simpatizere i druge građane da se aktivno uključe u naredne aktivnosti te da budu dio tima koji pobjeđuje.

 

Općinski odbor SDA Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.