Saopćenje SDA: Izvršni odbor SDA traži od načelnika općine da Emira Požegića primi u radni odnos

Saopćenje za javnost

Zbog transparentnosti u radu, iskrenog opredjeljenja da služimo narodu a  posebno članovima Stranke demokratske akcije sve je veći broj raznih zahtjeva našega članstva koji se po raznim osnovama obraćaju organima Stranke demokratske akcije a posebno Izvršnom odboru SDA Kalesija.

Iako neki od tih zahtjeva premašuju nadležnost organa stranke, stranka se na ove zahtjeve ne oglušava. Izvršni odbor na svojim redovnim i vanrednim sjednicama redovno razmatra ove zahtjeve i druge materijale i neke odmah rješava a za one koji nisu u nadležnosti Izvršnog odbora zadužimo člana ili grupu iz Izvršnog odbora koja će na svaki mogući način pomoći podnosiocu zahtjeva u ostvarenju svojih prava.

Između ostalog razmatraju se i zahtjevi mladih lica sa VSS za pomoć u pronalaženju posla.

Tako je Izvršni odbor na sjednici održanoj 18.10.2015.godine razmatrao zahtjev za  pomoć u pronalasku posla Požegić Emira iz Donjih Rainaca, po zanimanju diplomirani inženjer geologije, dijete je šehida i nosioca najvišeg ratnog priznanja ,,Zlatni ljiljan” rahmetli Senada Požegića.

Imajući u vidu potrebu za ovakvim kadrom što smo se uvjerili u vrijeme elementarnih nepogoda u maju prošle godine, programsku deklaraciju Stranke demokratske akcije koja nam nalaže brigu za porodice i djecu šehida, Zakon o dopusnkim pravima boraca i članova njihovih porodica, Pravilnik o načinu zapošljavanja branilaca članova njihovih porodica u institucijama Tuzlanskog kantona, Izvršni odbor je predložio načelniku općine koji je i sam član Izvršnog odbora da u skladu sa zakonskim mogućnostima primi Emira Požegića u radni odnos u Organ uprave općine Kalesija.

Izvršni odbor SDA  ostaje otvoren za sve članove, simpatizere i prijatelje SDA za pomoć u rješavanju realnih zahtjeva i bez ustručavanja nam se možete obratiti svakim radnim danom u prostorijama SDA u Kalesiji u vremenu od 08.00 do 16.00 h.

 

Dobro došli.

 

Izvršni odbor SDA Kalesija

Halil Jahić, predsjednik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.