Saobraćajna nesreća u Babajićima kod Kalesije

babajici 3U Babajićima kod Kalesije, na magistralnom putu Tuzla – Kalesija, danas oko 15.00 sati, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva vozila: kombi marke „mercedes“ i „golf 2“.

Za upravljačem „mercedsovog“ kombija bio je Nazif Musić iz Čaklovića kod Tuzle, a putničkim motornim vozilom marke „golf 2“ upravljao je Fahrudin Mujanović iz Slavinovića kod Tuzle.

Prema riječima očevidaca, do sudara je došlo tako što je Mujanović, koji se svojim „golfom“ kretao iz pravca Tuzle prema Kalesiji,  izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i ostvario kontakt sa kobijem koji je dolazio iz suprotnog smjera. Fahrudin Mujanović je zadobio teške povrede i upućen je na liječenje u Univerzitetsko-klinički centra Tuzla. Osim vozača Nazifa Musića, u kombiju su još bila tri putnika. Među njima je bila i Nazifova supruga koja je zadobila povrede u predjelu nogu.

Na oba vozila pričinjena je velika materijalna šteta. Uviđaj na licu mjesta su izvršili pripadnici Policijske uprave Kalesija. Saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta Tuzla – Kalesija bio je obustavljen sat vremena.

U posljednje vrijeme česte su saobraćajne nesreće koje se dešavaju u Babajićima kod Kalesije. Prije samo dva i po mjeseca u Babajićima se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedna soba smrtno stradala, a u oktobru 2010. godine u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ovom mjestu život je izgubilo sedam članova porodice Ćatić iz Vlasenice.

Dnevni avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: