Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja po pretežno mokrom kolovozu

Jutros se na putevima u BiH saobraća bez dužih zastoja po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama, kao i u višim planinskim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače molimo za opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Zbog sanacije dijela kolovoza na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica iza tunela Vis, saobraćaj se u zoni izvođenja radova odvija preticajnom trakom.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnom putu M-5 u Travniku. Za vrijeme izvođenja radova, vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08-16 sati), M-4 Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati), M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Busovača-Kiseljak, Prozor-Jablanica i Živinice-Šićki Brod.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: