Safet Sušić više nije selektor reprezentacije BiH

Safet Sušić više nije selektor A nogometne reprezentacije BiH. Članovi Izvršnog odbora N/FSBiH su na današnjoj vanrednoj sjednici donijeli odluku o smjeni Safeta Sušića sa mjesta selektora reprezentacije BiH.

Sušić je na ovoj sjednici, kako prenose mediji, kazao da se ne osjeća krivim za dosadašnje veoma loše rezultate reprezentacije BiH i naglasio da ne želi podnijeti ostavku na selektorsku poziciju, jer smatra da još uvijek postoje šanse za plasmanom na EP u Francuskoj, s obzirom da je u igri još 18 bodova.

Međutim, Safet Sušić nije uspio ubjediti članove IO N/FSBiH koji su donijeli odluku o prekidu  saradnje  sa dosadašnjim selektorom.

BiH je izuzetno loše otvorila kvalifikacije, a već jednom se raspravljalo o smjeni selektora. Tada je nakon žustre rasprave Sušić preživio uz obrazloženje kako ”odlazak na Euro nije ugrožen”. Sada je s dva boda iz četiri utakmice itekako ugrožen, pa je selektor izgubio povjerenje, a odluka o smjeni bila je jednoglasna.

Očekuje se službena potvrda ove informacije iz NS-a BiH.

Mediji u našoj zemlji već su počeli špekulacije o budućem Sušićevom nasljedniku. Među najvećim kandidatima se spominje ime Mostarca Duška Bajevića, a  u kombinacijama su još Vahid Halilhodžić, Robert Prosinečki, Faruk Hadžibegić, Sergej Barzbarez, Mehmed Baždarević, pa čak i Amar Osim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: