Safet Sušić: Pjanić počinje utakmicu, Vranješ vjerovatno igra

Na konferenciji za medije selektor Safet Sušić je danas rekao da će Miralem Pjanić početi utakmicu protiv Litvanije na Bilinom Polju, dok će svoje mjesto u prvih jedanaest najvjerovatnije ponovo imati i Ognjen Vranješ, igrač koji se našao na meti kritika nakon utakmice u Atini protiv Grčke.

Sušić je rekao da je zadovoljan rezultatom iz Atine u koju je reprezentacija otišla po dobar rezultat u čemu je i uspjela. Najbolji strani fudbaler u Francuskoj svih vremena je rekao da reprezentacija ima veliku šansu protiv Litvanije, ali da ih očekuje teška utakmica za koje se moraju pripremiti.

“Velikih promjena neće biti i ne vidim razloga da mijenjam. Pjanić se vraća kao što je poznato, ali ne znam ko neće igrati. Vjerovatno će to biti jedina izmjena. Vidjećemo da li će to biti Medunjanin kojeg ja izuzetno cijenim. Dugo nije igrao i sada je našao klub, ali ne znam da li je spreman da odigra dvije utakmice u četiri dana. Postoji mogućnost da umjesto njega igra Pjanić, ali se nemojte iznenaditi ako budu igrala obojica”, rekao je Sušić, koji ipak nije ponudio odgovor ko će početi utakmicu.

Sušić je naglasio da je svjestan da se Litvanci pobjedom mogu boriti za prva dva mjesta, ali i da reprezentacija BiH dobro igra protiv “malih” reprezentacija.

“Imamo priliku da završimo ovu godinu s deset bodova na prvom mjestu. U fudbalu se svašta može desiti, ali ne vjerujem da će nam se desiti da propustimo ovakvu priliku. Igrači su motivisani, spremni i svi su zdravi. S Pjanićem ćemo biti još jači nego protiv Grčke”, rekao je Sušić.

Prvi golman Asmir Begović je rekao da smo puno bolja reprezentacija nego prije i da ljudi gledaju na nas kao na favorite.

“Igrači međusobno znaju da moraju odigrati dobro. To su ekipe koje nam mogu stvoriti probleme ako ne igramo sto posto.Očekujem da će protiv Litvanije biti manje posla, ali ga uvijek ima. Moramo dobro paziti da nam se ne desi situacija kao kod Latvije”, rekao je Begović.

Selektor je prokomentarisao i duel između Slovačke i Grčke nakon kojeg bi mnoge stvari u našoj grupi bile jasnije.

“Najbolje bi bilo da Slovačka i Grčka odigraju neriješeno. Ako neko treba da pobijedi neka to bude Slovačka. Ipak, prvo moramo gledati sebe, bez obzira kako ostali igraju. Ako Slovaci izgube, otpadaju”, rekao je selektor Sušić.

Sejad Salihović je rekao da je ova ekipa pametna i s pametnim igračima i da je jako pozitivno to što u Grčkoj nismo primili gol kao i da se to može ponoviti i na utakmici protiv Litvanije u Zenici.

“Nećemo primiti gol. Vidjeli smo koliko je Begović ljut kada smo primali golove. Bolje je ovolikog čovjeka ne ljutiti”, našalio se Sušić.

Na pitanje novinara da li će mijenjati Vranješa, selektor je rekao da ima povjerenje u njega i da će igrati.

“Vranješ je jak u duelu. Imao je problema sa Samarasom, kao što bi svako imao. Bio je utučen, bio je neraspoložen. Trebala bi im svima veća podrška. Ukoliko bude prilike, Zukanović će dobiti šansu. Ako je ne dobije sada, protiv Alžira sigurno. Od njih zavisi ko će igrati protiv Grčke na proljeće”, rekao je Sušić.

Klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: