Safet Sušić: Misimovića neću zamarati, računam na Bičakčića

4Safet Sušić u Parizu priprema popis kandidata za meč sa SAD, koji će se igrati 14. avgusta na Koševu. Pape pomalo pakuje kofere i sprema se za Sarajevo, gdje će pripremati taktiku za Amerikance, potom i ključne kvalifikacijske utakmice.

Miran, staložen, unatoč prvoj poziciji u grupi, bh. selektor je s obje noge čvrsto na zemlji. Vjeruje u konačni trijumf i podvig, ali zaustavlja euforiju. Odrađuje utakmicu po utakmicu. Sa novinarima je uvjek imao super korektnu saradnju. “Avazov Sport” je ponosan što je prije desetak godina sa N/FSBiH, a po „nalogu” UEFA-e izabrao upravo Sušića za najboljeg igrača BiH svih vremena. Kao i prilikom svakog intervjua, Sušić se javio i govorio o predstojećim akcijama reprezentacije; o meču sa Amerikancima, o kandidatima, o „spornim” igračima: Kolašincu, Bičakčiću, Hajroviću…

– Još nisam odlučio ko će dobiti poziv za prijateljsku utakmicu sa SAD, kaže selektor naše reprezentacije Safet Sušić.

– Do kraja sedmice ću doći u Sarajevo, pa ću da vidim. Međutim, nije tajna da svi oni igrači, koji do objave spiska – odnosno kraja ovog mjeseca, ne nađu klub, neće dobiti poziv.

To su Ivan Sesar, Boris Pandža, koji pregovara sa Glazgovom…

– Svi… Poslije će imati mjesec da nađu klub, te se spreme i počnu igrati kako bi bili u konkurenciji za septembarske duele sa Slovačkom. Međutim, nema šanse da neko dobije poziv za Ameriku, a da nema klub.

S obzirom da sa reprezentacijom SAD igramo prijateljsku utakmicu, hoćete li pozvati Zvjezdana Misimovića?

– Ne znam, razgovarat ću sa njim… Najvjerovatnije ću se sa njim dogovoriti da ne dolazi, jer mu je naporno… Kineska liga je u toku, tako da nema razloga da tako dalek put prelazi dva puta u mjesec dana.

(Sport Avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: