Sadžid Fazlić najbolji nogometaš općine Kalesija za 2015. godinu (FOTO)

U organizaciji nogometnog saveza općine Kalesija održano je svečano proglašenje najboljih kalesijskih nogometaša i nogometnih klubova za 2015.godinu.

Najbolji nogometaš općine Kalesija za ovu godinu je Sadžid Fazlić, igrač Bosne iz Kalesije, nekadašnji kapiten juniora Slobode i U21 reprezentativac TK-a. Fazlić je prošao sve selekcije FK Sloboda Tuzla i bio je vrlo blizu prvog tima, posebno dok je na čelu tuzlanskog premijerligaša bio Miroslav Ćiro Blažević. Posljednju godinu dana nastupa za kalesijsku Bosnu, gdje je jedan od najboljih igrača.

Najbolja seniorska ekipa je FK Memići, član Treće lige TK-a.  Memići su ovogodišnji osvajači KUP-a općine Kalesija. Nekadašnji „rasadnik talenata“ danas je skoro pred gašenjem. Međutim, iako nemaju upravu, trenera i domara nogometaši ovog kluba ipak uspijevaju obezbijediti uslove za takmičenje.  Priznanje je primio Asmir Alić – Leo, koji je proteklih godina i najzaslužniji što se ekipa održala na okupu.

Za najboljeg trenera je proglašen Asim Brđanović, trener FK Mladost 78 Donje Vukovije. Brđanović je dugogodišnji trener Mladosti 78, kluba koji se nakon jesenjeg dijela sezone nalazi na čelu tabele Druge lige TK-a „Jug“. Pored dobrih rezultata sa fudbaerima iz Donjih Vukovija, Asim Brđanović je prošle sezone obnašao dužnost trenera FK Krušik – Gornje Vukvovije, kluba sa kojim je osvojio prvo mjesto u Trećoj ligi i obezbijedio ulazak u Drugu kantonalnu ligu.

Najbolji igrač u kategoriji juniora je Nermin Musić, kapiten juniorske ekipe tojšićke Sloge, koji je u protekloj sezoni pokazao da se radi o velikom talentu.
Najbolja juniorska ekipa FK Bosna Kalesija. Kalesijcima je nakon nekoliko sezona promakao trofej Kupa općine Kalesija, ali ovogodišnji osvajač ovoga Kupa, Sloga Tojšići, nije bio nominovan od strane kluba.

U kategoriji kadeta priznanje je dobio Meho Hamzić, kapiten FK Bosna Kalesija.
Najbolja ekipa u kategoriji kadeta je FK Bosna Kalesija, koja je ovo priznanje dobijala i proteklih godina.

Najbolji pionir je Ibro Požegić, član ŠF Respect. Ovaj talentovani dječak je na mnogim turnirima pokazao veliki potencijal, a tokom godine je boravio i u akademiji FK Sarajevo.
Najbolja pionirska ekipa je ŠF Respect Kalesija.

Najbolji “pjetlić” (ciciban) je Selmir Zulfić, član ŠF Rainci Gornji.
Najbolja ekipa u kategoriji cicibana je ŠF Rainci Gornji, koja je u ovoj godini osvojila i ligu općine Kalesija.

I ove godine je dodijeljeno priznanje za najboljeg sportskog radnika, a ovo laskavo priznanje je otišlo u ruke Safeta Šahmanovića, člana Uprave FK Sloga Tojšići.
Safet Šahmanović je jedan od najzaslužnijih za uspjehe tojšićke Sloge proteklih sezona, a 2015. godina je jedna od uspješnijih za ovaj kolektiv. Sloga je tokom ove godine bilježila uspjehe sa skoro svim selekcijama, a svakako da je najveći uspjeh ove ekipe izgradnja zgrade pored terena gdje se nalaze klubske prostorije, na čemu ovome klubu mogu pozaviditi i klubovi u većem rangu takmičenja. Također, na stadionu “Ada” je odigrana prijateljska utakmica U-17 reprezentacija BiH i Srbije.

Nagrade najboljim nogometašima općine Kalesija za 2015. godinu su uručili općinski načelnik Nedžad Džafić, predsjedavajući Općiunskog vijeća Esad Čanić, istaknuti kalesijski privrednik Sead Džafić, pomoćnik općinskog načelnika Hazim Jusufović, potpredsjednik Sportskog saveza općine Kalesija Enes Hasanović i općinski vijećnik Muhamed Osmanović.

U zabavnom dijelu programa su nastupili Hasan Požegić, osnivač izvorne grupe „Kalesijski zvuci“ i učenici OŠ Kalesija.

FOTO:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: