SABAHUDIN BUREK NAJBOLJI SPORTISTA OPĆINE ZA 2011. GODINU

U organizaciji Sportskog saveza općine Kalesija sinoć je održana je manifestacija svečanog proglašenja najboljih sportista i sportskih klubova općine Kalesija za 2011. godinu.

Sabahudin Burek, odbojkaš Bosne iz Kalesije proglašen je za najboljeg sportaša na području općine Kalesija za 2011. godinu.   Najbolja seniorka je  Ilma Muharemović, članica KBS ”Golden Team” iz Kalesije, dok je OK Bosna – Kalesija najuspješniji klub u seniorskoj konkuenciji. Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je Smajl Mehmedović, počasni predsjednik FK “Spreča” iz Donjih Rainaca, dok je za najboljeg trenera, u godini koja je na izmaku,  izabran Safet Mujkić, trener FK Sloga Tojšići.

U konkurenciji junuora  najbolja  je bila  Amra Ajdinović , članica Sportskog ribolovnog društva ”Manjić” Kalesija, dok je za najboljeg juniora proglašen   Armin Osmanović, član KBS Goldena Team Kalesija. U ekipnom konkurenciji najuspješnije rezultate tokom ove godine imali su juniori FK Bosna Kalesija.

Za najbolju mlađu katetkinju općine Kalesija u 2011. godini izabrana je  je Anesa Trle, članica KBS  Golden Team  Kalesija, dok je najbolja kadetkinja  Indira Omerbegović, članica ŽOK ”Bosna” Kalesija.

Najbolji u kategoriji kadeta je Enver Čamdžić, član Fudbalskog kluba ”Rainci Gornji” iz Rainaca Gornjih, dok je njegov klub (Gornji Rianci) ekipno ostvario najbolje rezultate u 2011. godini.

Žiri Sportskog saveza općine Kalesija za najbolju pionirku izabrao je Velidu Hasanović iz Miljanovaca, članicu Karate kluba Bosna-Kalesija, dok je najbolji pionir  Emrah Muminović iz Rainaca Gornjih, član Karate kluba ”SIGMA” Kalesija.  U ovoj kategoriji, ekipno, ove godine najviše je postigla ekipa ŽOK ”Bosna” Kalesije.

U najmlađoj kategoriji, najbolja cicibanka općine Kalesija za ovu godinu je Azra Aščić  iz Vukovija Gornjih, članica karate kluba ”Bosna-Kalesija’, dok je najbolji ciciban  Dino Hodžić,  član NK ŠF Resepect Kalesija. Ekipno najbolje rezultate u ovoj kategoriji zabilježili su članovi Karate kluba Bosna Kalesija.

OŠ Kalesija proglašena je za najuspješniju školu na području kalesijske općine.

U konkurenciji invalidnog sporta ove godine najbolju poziciju je izborio Muhamed Husić član Sportskog invalidskog odbojkaškog kluba ”14. maj”   Kalesija.

Posebna priznanja za dugogodišnji angažman u sportu i pomoć sportskim klubovima sa područja općine Kalesija dodijeljena su Sejfi Softiću, predjsedniku MZ-e Kalesija Centar i Nusretu Sinanoviću, direktoru kalesijskog Doma zdravlja.

 

Foto:

Tekst: M.Zulić.

Foto: Kalesija online

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: