Sa skupa iz Gornje Kalesije poslana jasna poruka: Muhamed Osmanović je novi načelnik naše općine!

Pred velikim brojem građana, simpatizera i članova SDP-a, Muhamed Osmanović i SDP su otvorili kampanju u Gornoj Kalesiji. Prisutnima su se obratili Dževad Hadžić, predsjednik SDP-a Kalesija, Senad Šmigalović, Zlatni ljiljan i nosilac liste kandidata SDP-a za OV Kalesija, Mejra Mustafić i Sadik Osmanović, kandidati SDP-a za OV Kalesija iz Gornje Kalesije te dr. Muhamed Osmanović, kandidat za načelnika općine Kalesija.

Senad Šmigalović, nosilac liste, kazao je da godinama iz “zelene utvrde” pričaju kako će uništiti SDP i sve one koji nisu uz njih u Kalesiji. To im nije pošlo za rukom, i evo, na ovom skupu u Gornjoj Kalesiji vidimo da SDP i Muhamed Osmanović nikada nisu bili jači u Kalesiji!

Dževad Hadžić je istakao da je Muhamed, zapravo, najbolji kandidat od ova četiri kandidata. Istakao je također da građani podrže i listu kandidata SDP-a, kako bi Muhamed imao veliku podršku i u Općinskom vijeću.

Gromoglasnim aplauzom i skandiranjem “pobjeda, pobjeda” dočekan je dr. Muhamed Osmanović, kandidat za načelnika općine Kalesija. Dr. Osmanović je naveo da je jedan od ključnih zadataka nakon što bude izabran za načelnika općine da se uhvati u koštac sa rješavanjem problema nezaposlenosti. Nažalost, Kalesija je u vrhu općina u Tuzlanskom kantonu sa stopom nezaposlenosti. Govorio je o problemu odlaska mladih iz Kalesije, o problemu vodosnadbijevanja Gornje Kalesije, komunalnim i infrastrukturnim problemima. Također, naglasio je da želi da vrati ugled našoj općini!

Poruka sa ovog skupa je jasna, Muhamed Osmanović je novi načelnik naše općine. 

OO SDP Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: