Ronioci izvukli tijelo 18-godišnjeg mladića

Ronioci Ronilačkog kluba Vidara iz Gradačca večeras su iza 20 sati izvukli tijelo 18-godišnjeg Almira Husića, koji se danas utopio u rijeci Spreči u Kalesiji, potvrdio je za Faktor.ba Mersad Hasanović, direktor Mješovite srednje škole u Kalesiji.

Maturant Husić, koji je ovih dana završio četvrti razred Poljoprivredne škole, utopio se danas nakon skoka u rijeku Spreču, nedaleko od mosta Sead Džafić.

– Tijelo je već odvezeno. Doktor Muhamed Osmanović je kazao da je mladić vjerovatno doživio temperaturni šok prilikom skoka u hladnu vodu i da je to uzrok nesreće. Ovo je velika tragedija u našoj školi i svi smo i velikom šoku – kazao nam je Hasanović.

Kako se moglo čuti, nastradali mladić je danas zajedno sa prijateljima roštiljao pored Spreče. U jednom trenutku Husić i još jedan prijatelj su skočili u vodu. Mladić koji je već bio u rijeci i prijatelj koji se nalazio na obali, pokušavali su da pomognu Almiru, no, u tome nisu uspjeli.

Tijelo se nalazilo u vodi nekoliko sati, sve do dolaska ronilaca iz Gradačca. Almir je inače iz naselja Meškovići kod Kalesije. Na mjestu tragedije predvečer su se okupili članovi njegove porodice, profesori i brojni prijatelji.

 

 

(Samir Karić/Faktor.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: