Rok za uplatu “markica” zdravstvenog osiguranja produžen do kraja aprila

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona obavještava osigurana lica da je na osnovu Saglasnosti Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, rok za uplatu godišnje premije osiguranja za 2015. godinu produžen do 30. aprila tekuće godine.

Ovim putem želimo upoznati javnost da je 30.04.2015. godine krajnji rok za uplatu premije osiguranja i da nakon isteka tog roka, premiju osiguranja će moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Visina premije osiguranja za 2015. godinu iznosi 20,00 konvertibilnih maraka po osiguranom licu. Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona na šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

Po isteku utvrđenog roka, premiju osiguranja za 2015. godinu osigurana lica koja ne izvrše uplatu premije osiguranja do 30.04.2015. godine, imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite, ali će snosit dio troškova prilikom korištenja iste saglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona (“Službene novine TK” broj: 2/03).

Napominjemo da rok važenja premije osiguranja za 2014. godinu prestaje zaključno sa 31.03.2015. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: