Rizah Mešković nakon 32 godine ponovo među stativama

meskovic-u-dresu-hajdukaRizah Mešković, nekadašnji golman tuzlanske Slobode, splitskog Hajduka, holandskog AZ Alkmara i reprezentacije bivše Jugoslavije sa kojom je 1974. godine učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, ponovo će, u 66. godini života, istrčati na teren i stati među vratnice. Naime, Mešković će u nedjelju, 21. aprila, braniti za ekipu „Novinari TK“ na  turniru u Tojšićima, koji se igra u sklopu akcije prikupljanja novca za liječenje teško oboljele 24-godišnje djevojke Aldine Sarajlić. Turnir počinje u 15,30 sati, a učestvuju ekipe: Novinari TK,  Tom – Cat i Veterani Sloge.

– Rado sam se odazvao na ovaj poziv. Sport je plemenit i zadovoljstvo je učestvovati u ovakvim akcijama, kazao je Rizah Mešković, koji će nakon 32 godine ponovo stati među stative.

Rizah Mešeković će nastupiti u golmanskom dresu u kojem je nastupao prije 40 godina dok je branio vrata splitskog Hajduka. Iz tog vremena se pamti pjesma navijača Hajduka „S Marjana puše bura Mešković nam vrata čuva.“

Nakon završetka igračke karijere, Mešković se posvetio trenerskom pozivu. Bio je sa selektorom Ivicom Osimom član stručnog štaba reprezentacije bivše Jugoslavje na Svjestkom prvenstvu u Italiji 1980.godine. Trenirao je nekoliko klubova u inozemstvu. Kako kaže, trenirao bi i neki naš premijerligaški klub. Novac mu, pri tom, veli, nije najvažniji, ali to mora biti zdrava sredina. Trenerski zanat je pekao, između ostalih, i uz Ivicu Osima, Tomislava Ivića, Miljana Miljanića…

Novinari TKZa ekipu Novinarti TK će igrati: Omer Hasanovic (FTV), Avdo Avdić (FTV), Maid Sarvan (ZV Tuzla), Samir Karić (Oslobodjenje), Elvir Huremović (bportal), Fahrudin Sinanović (Avaz), Mirsad Zulic (Feral), Mirza Kusturica (Sportin), Nedim Selimovic (Eurosport), Sanel Mumic (Avaz), Mirzet Becirovic (Avaz), Ramo Abidovic (RTV Slon)… Osim Meškovića,  kao gosti, za tuzlanske novinare će nastupiti i Enes Mešanović, bivši igrač Slobode, zagrebaškog Dinama i mlade reprezentacije, te glumci Midhat Mido Kušljugić i Nedim Malkočević. Očekuje se da će još neka zvučna imena nastupiti za ekipu Novinari TK na ovoj humanitarnoj utakmici.

Osim nogometnog turnira, isti dan u Tojšičima se odigrati i humanitarni turniri u basketu i stonom tenisu.

– Turnir u basketu, koji počinje u 14,00 sati. Prijava ekipa će se vršiti do 13,00 sati, a kotizacija je 10 KM po ekipi.

– Turnir u stonom tenisu počinje također u 14,00 sati. Prijava igrača do 13,00 sati, a kotizacija je 5 KM po igraču.

Organizator je UG “Cezam” Tojšići.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: