Riješen problem sa grijanjem, učenici MSŠ Kalesija od sutra u toplim učionicama

Problem oko zagrijavanja zgrade MSŠ Kalesija, zbog kojeg je otkazana današnja nastava za sve učenike ove škole i nekoliko odjeljenja osnovne škole čije se učionice nalaze u aneksu MSŠ Kalesija, je riješen danas u popodnevnim satima, te će se nastava po redovnom rasporedu nastaviti sutra.
Časovi od utorka će biti nadoknađeni u subotu (7.novembra).

Podsjećamo, pucanje dotrajalih cijeva je uzorkovalo problem zagrijavanja škole u Kalesiji, zbog čega je jučer (ponedjeljak, 2.novembra) bila i skraćena nastava, dok će učenicima koji su se zbog ovoga problema u jutarnjim satima vratili svojim kućama biti opravdani časovi.

“Menadžment škole je danas imao radni dan, i od ranih jutarnjih sati smo uključeni u rješavanje ovoga problema. Nekoliko profesora se dobrovoljno javilo da pruži pomoć kako bi se problem što prije riješio, a pored domara i drugog osoblja škole, uključili smo i stručne osobe da omogućimo nastavu za sutra.
Nažalost, iako smo na vrijeme obezbjedili ugalj za zagrijavanje, pucanje dotrajalih cijevi svakako nije nešto na što smo mogli uticati. Nadamo se da ćemo do kraja sezone grijanja imati što manje problema, a već sada smo počeli razmišljati kako riješiti problem za narednu godinu” – govori Mersad Hasanović, direktor MSŠ Kalesija.

Iako je sezona grijanja počela već odavno, grijanje MSŠ Kalesija bi moglo biti problem i u narednom periodu.
Cijevima koje su instalirane prije više od 30 godina ističe i rok trajanja, pa će MSŠ Kalesija, ali i osnovna škola, u skorije vrijeme tražiti rješenje za ovaj problem.

Pored Vlade TK, koja je nadležna za školstvo, u rješavanje ovoga problema bi se trebala uključiti i Općina Kalesija.

 

 

 

(NKP)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: